minaironsLa Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha proposat canviar de cara al nou curs 2014-2015 els paràmetres pel que fa a les quotes de la llar d’infants municipal Els Minairons, substituint l’actual sistema de subvencions, que té en compte la situació de padró i els ingressos familiars, per una quota única per a tots els alumnes.

El motiu d’aquest canvi es deu a la llei estatal que obliga les famílies a declarar les subvencions rebudes, fet que provocaria un greuge econòmic a tots els receptors d’aquestes ajudes.

L’equip de govern sosté que l’anterior sistema resultava més just i equitatiu, ja que es pagava la quota en funció dels ingressos de cada família. Arrel, però, de la mesura dictada pel govern estatal, es va constatar que les subvencions atorgades per part de l’ajuntament podrien resultar un perjudici per les famílies més que no pas un ajut, ja que la seva renda es podria veure afectada. És per això que ha calgut substituir aquesta tarifació social i de padró, concebuda per resultar un benefici a les famílies, per una quota única de 123 euros mensuals per a tots els nenes i nenes matriculats a Els Minairons. Aquest fet suposaria, si s’apliqués respecte els alumnes actuals, que el 70% passaria a pagar un import igual o inferior al que està pagant. Per al 30% restant està previst un augment del nombre de les beques atorgades pels serveis socials i destinades a famílies que presentin ingressos més baixos.

El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Martin, considera que “el canvi pel que fa a les quotes no suposarà un problema d’accés per les famílies al servei municipal, ja que un gran nombre d’elles pagaran menys del que pagaven fins ara. Ens hem vist obligats a realitzar les modificacions necessàries per adaptar un servei tant important per a la ciutat al context canviant”.
Alhora, el regidor d’Ensenyament celebra que, gràcies a la tasca desenvolupada aquest curs per part de les educadores, la metodologia educativa de la llar d’infants quedi homogeneïtzada de cara al curs vinent.

Treball en projectes

La llar d’infants municipal implantarà a partir del pròxim curs, des de P0 a P2, el treball en projectes, fet que comportarà l’homogeneïtzació de la metodologia als tres cursos i alhora que els alumnes de P2 no hagin de comprar els llibres, com feien fins ara, per un import de 40 euros, ja que se substituiran per una quota de material repartida proporcionalment entre els tres cursos del primer cicle d’educació infantil de la següent manera: 5 euros per alumnes de P0; 10 euros per alumnes de P1; i 15 euros per alumnes de P2. Aquest canvi suposarà que l’alumne escolaritzat al centre els tres cursos acabi pagant 30 euros en concepte de material.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada