La Llacuna incorpora dues novetats per al curs 2012- 2013 per ‘obrir l’escola’ a un públic més ampli

Amb la voluntat d’ampliar el nombre d’inscrits a les escoles i donar servei a un públic més ampli, el Centre Cultural La Llacuna prepara dues novetats per al curs 2012- 2013. D’una banda, es realitzarà un taller obert de fotografia on qualsevol persona podrà fer ús de les instal·lacions i eines de l’Escola d’Art i rebre l’assessorament dels professors de l’escola durant dos dies a la setmana. De l’altra, l’orquestra de l’Institut de Música també s’obre a aficionats i estudiants de música que vulguin participar en els assajos i les actuacions de l’orquestra pagant una quota mínima mensual. Tot i que durant el mes de setembre es preveu incorporar altres activitats, amb aquestes novetats el centre ‘obre camps’ i no es queda ‘tancat en un tipus d’usuaris’, ha valorat la directora de Cultura i Participació Ciutadana de la capital, Patty Bafino.

El curs 2012- 2013 al Centre Cultural La Llacuna comptarà amb dues novetats a l’Escola d’Art i a l’Institut de Música. L’objectiu, com ha reconegut la directora de Cultura i Participació Ciutadana, Patty Bafino, és ampliar el nombre d’inscrits a les escoles i donar servei a diferents perfils de persones i diferents franges d’edat. En definitiva, es tracta d”obrir camps’, ha assegurat, per tal que el centre no es quedi ‘tancat en un tipus d’usuari’.

La primera novetat és el taller obert de fotografia, una de les ‘més atractives’, segons Bafino. Com ja s’ha fet amb els tallers de gravat i ceràmica i pintura, el taller de fotografia s’obre dos dies a la setmana perquè qualsevol persona pugui disposar del laboratori, positivar en blanc i negre, utilitzar les ampliadores, descobrir l’estudi de fotografia artística i de publicitat, revelar les fotografies o editar-les digitalment i resoldre qualsevol dubte amb l’assessorament dels professors del centre.

La proposta sorgeix del professor de fotografia del claustre de l’Escola d’Art amb la voluntat d”oferir nous productes i adaptar-nos a les necessitats’, explica la responsable de Cultura. Després d’oferir diversos cursos sobre múltiples temes han vist que les instal·lacions, úniques al país, no s’aprofiten tant com voldrien i per això les han volgut optimitzar amb aquesta novetat. ‘És un luxe que no podem deixar perdre’, ha opinat Bafino. A més, ha reconegut que obrint el taller poden veure quins són els interessos de la gent i pot donar peu a noves propostes.

El taller estarà obert els dimarts i dijous de les 20 a les 22 hores i de moment és una prova pilot que es durà a terme d’octubre a desembre.

També és diferent la forma de pagament i és que els interessats en aquest taller podran participar-hi pagant uns forfets per hores. El preu és de 75 euros per 10 hores i 100 euros per 20 hores, segons ha informat el Comú en un comunicat, tot i que la directora de Cultura ha matisat que aquests estan pendents de l’aprovació del Consell de Comú.

La segona novetat és l’obertura de l’orquestra de l’Institut de Música a estudiants de música i aficionats que no són alumnes del centre. En aquest cas, la proposta sorgeix per l’interès de persones de fora de l’institut de participar en els assajos i actuacions de l’orquestra, una formació que ‘cada cop té més prestigi al país i als voltants’, ha assegurat Bafino.

A partir d’enguany, els músics que treballen pel seu compte i aficionats que es vulguin apuntar a l’orquestra ho podran fer pagant una quota mensual mínima. Un preu ‘molt assequible’, ha manifestat la directora de Cultura, que també resta pendent d’aprovació pel Consell de Comú.

Aquesta quota dóna dret a prendre part en les 10 hores d’assajos mensuals de l’orquestra i a les actuacions que realitzin. Una oferta molt important sobretot per la formació que reben els alumnes, ha destacat Bafino.

Aquestes dues noves propostes passen doncs a engrossir la cartera de serveis que ofereix el Centre Cultural La Llacuna i les diverses institucions que acull.

1 comentari

  1. Caminar per les voravies és cada dia una mica més complicat a la capital. El Comú està instal·lant opis publicitaris per tot arreu, a l’igual que va passar a Escaldes. Un trist favor per al turisme i també per als ciutadans d’Andorra la Vella.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES