llacunaEls monogràfics de la Llacuna passen de 17 a 30 per al nou curs 2015-2016, sobretot per la incorporació del teatre com a disciplina en aquest format de cursos curts. Així, teatre aporta 6 de les 13 novetats, en l’apartat de fotografia n’hi ha dues, una altra en dansa i quatre nous monogràfics de música. Entre les noves temàtiques hi ha introducció al clown, interpretació de cançons, improvisació creativa, dansa africana, el Mozart insòlit i l’art musical de J. S. Bach o rudiments d’harmonia, entre altres. L’objectiu, segons ha explicat la consellera de Cultura i Participació Ciutadana d’Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, és oferir “petits cursos que atreguin a la gent” i “tornar a fer de l’escola de teatre l’escola principal que va ser en el seu moment”. 

Introducció al clown teatral, un bloc de tres monogràfics d’improvisació i personatge, acostament al text teatral i pràctiques amb ‘Pugem a l’escenari’; sevillanes, dansa del ventre, història de l’òpera, música de cambra i conjunt instrumental, luthieria, introducció a la direcció coral, positivat en blanc i negre, edició fotogràfica amb Lightroom i Photoshop, il·luminació d’estudi o dos micromonogràfics de fotografia amb trucs per millorar les fotografies en festes i en família i de viatge. Aquests són alguns dels 30 cursos que ofereix la Llacuna dins dels monogràfics programats per a la temporada 2015- 2016.

La principal novetat és la incorporació del teatre, a causa de la davallada d’alumnes del curs d’adults en els darrers 2 o 3 anys, com ha explicat el cap de l’àrea de Cultura d’Andorra la Vella, Jan Cartes. Amb aquests “petits incentius”, com ha definit la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, d’un mínim de 2 hores i un màxim de 32 hores, es vol animar els alumnes a tornar a l’escola per fer el curs complet. Igualment, consideren que aquest format de curs s’adapta millor a les necessitats dels usuaris adults. A més, és “una oferta molt vàlida que complementa l’activitat ordinària de l’escola per la gent externa”, ha apuntat el cap de servei de l’Institut de Música, David Sanz.

Els preus es mantenen entre els 9 euros per als matriculats a l’escola dels micromonogràfics fins als 192 per als no matriculats dels cursos més llargs.

Així, l’objectiu, ha resumit Rabadà, és ” tornar a fer de l’escola de teatre l’escola principal que va ser en el seu moment” i donar a conèixer tota l’oferta de la Llacuna als adults.

Text i foto: ANA

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada