comu-ordinoEn la sessió de Consell de Comú d’Ordino celebrada aquesta tarda, s’ha aprovat el tancament de comptes del 2013 amb un superàvit liquidat de 2.544.483 euros. La liquidació de l’exercici presenta uns ingressos de 14.227.496 euros, i unes despeses per valor d’11.683.013 euros. La línia de treball en paraules del conseller de Finances, Jordi Ordóñez, ha estat: “Continuar l’estalvi de la despesa corrent i una gestió dels recursos cercant la màxima eficiència”. Així les despeses corrents s’han rebaixat en 83.000 €, un 1,23% menys, gràcies en part a la rebaixa de 66.000 € en despesa de personal; 30.000 euros menys en consums d’electricitat, carburants de calefacció i despeses telefòniques, i 31.000 € menys en manteniment d’enllumenat públic.

La minoria ha agraït la transparència, el rigor i la contenció, aplicats als comptes del 2013 reflectits en la liquidació presentada, si bé ha parlat d’una situació atípica, a causa dels ingressos extraordinaris de La Querola tot i no desmerèixer la bona gestió. Els consellers Enric Dolsa i Èric Bartolomé s’han mostrat contraris a la política de parquímetres implantada per la majoria. A les paraules de Dolsa “Ordino es pot permetre no instal·lar parquímetres als aparcaments exteriors”, Ordóñez ha recordat la necessitat de compensar els lloguers d’aquests terrenys destinats a aparcament o bé per imposició directe, mesura que afectaria a tothom, o amb el pagament dels usuaris, opció més justa segons ha argumentat al ple.

El cònsol major, Ventura Espot, ha elogiat la gestió de les finances dels consellers actual i anterior d’uns números en què destaca la disminució de les despeses de finançament en 125.000 euros. Durant el 2013 s’ha destinat un total de 2.056.000 euros a la reducció de deute, fins a 1.126.000 euros més del previst, a fi de compensar la davallada del sostre d’endeutament del 8.62% -prop de 2 milions d’euros- i estalviar despeses financeres.

L’endeutament total és de 20.583.078 €, que representa estar al 99,97% del sostre total, i pel que fa al Comú d’Ordino, queda ara en 18.340.000 euros.

Pel que fa a l’augment dels ingressos, la font principal ha estat el pagament de la totalitat de l’impost de construcció de la Querola, 2 milions més del que estava previst, que permetran complir de manera excepcional amb el principi de suficiència. S’ha liquidat inversions per valor de 1.070.000 euros i pel que fa a les operacions financeres cal destacar els prop d’1,5 milions destinats a SECNOA, la meitat dels quals finançats per Govern per la construcció de l’estadi nacional La Coma del Forat.

Text: Comú d’Ordino

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada