La liquidació del 3r trimestre a la Massana es tanca amb un superàvit de 3,4 milions d’euros

massana

La memòria de l’execució pressupostària de la Massana corresponent al tercer trimestre del 2014 reflecteix un resultat positiu de 3,4 milions d’euros, “gràcies a un esforç ja no de contenció sinó de reducció clara de la despesa de funcionament”, ha explicat el conseller de Finances, Miquel Llongueras, que ha remarcat “la gestió rigorosa de la despesa per aconseguir els objectius fixats en el pla de viabilitat”.

La dada més important que s’ha destacat en la presentació de la liquidació ha estat la del deute, que continua amb la línia descendent dels darrers exercicis. A hores d’ara l’endeutament se situa en 16,6 milions, una disminució del 14% respecte a principis d’any. “En dos anys i mig hem aconseguit una reducció de més de 8 milions i preveiem que podrem arribar fins als 10 milions de rebaixa abans de tancar el mandat”, assegura el cònsol David Baró.

Pel que fa a l’evolució dels diferents capítols, cal remarcar la disminució progressiva de la despesa corrent, mentre que la inversió està creixent en cada exercici. “Continuem  traslladant estalvi a inversió i podrem tirar endavant obres com la de l’edifici multifuncional dels Arcs”, explica el cònsol major.

D’altra banda, en la sessió d’avui també s’ha aprovat una aportació de 600.000 euros a la societat EMAP per finançar les obres del nou restaurant del Pla de la Cot, que s’inaugurarà a l’inicia de la temporada. “El Consell d’Administració d’EMAP, que s’ha professionalitzat, continua treballant per millorar els beneficis de l’estació i també per oferir un millor servei i atenció als clients”, apunta Baró.

Durant la sessió de comú tots els punts s‘han aprovat per unanimitat.

TOTES LES NOTÍCIES