La línia de tren Lleida – La Pobla creix un 72% en nombre de viatgers

El servei ferroviari de la línia Lleida-La Pobla, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha guanyat un 72% d’usuaris el 2017, xifra que confirma la tendència a l’alça iniciada des que es van posar en servei els nous combois que donen servei a la línia. En xifres absolutes, el 2017 s’ha tancat amb 191.475 viatgers, el que suposa un increment de 80.234 usuaris respecte el 2016.
 
Els mesos amb una major afluència d’usuaris van ser el juliol i l’octubre, amb 18.929 i 17.635 viatgers, respectivament. Per estacions, Lleida-Pirineus, Balaguer i La Pobla de Segur són les que van captar un major nombre de clients.
 
Aquest augment certifica la bona acollida del nou model de gestió integral aplicat per FGC a la línia Lleida-La Pobla des del juliol de 2016. De fet, l’any 2016 l’augment de viatgers també va ser significatiu, amb un augment respecte el 2015 de prop del 85%.
 
Una línia en constant millora
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard, Font, ha posat de relleu que els 4,37 milions d’euros invertits en les millores a la línia Lleida-La Pobla durant l’últim any “han convertit aquest servei ferroviari en un element clau per a la mobilitat en el territori”. Les inversions han estat en la millora d’edificis i estacions, talussos i vessants, via, comunicació i telecomunicacions, passos a nivell, renovació i infraestructura de túnels, enclavaments i ponts. “I durant aquest 2018 s’hi continuarà invertint”, ha explicat. “El nostre objectiu és continuar oferint un servei de qualitat i competitiu per superar els 300.000 usuaris l’any 2020”, ha afegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.