La situació de la joventut és greu i preocupant. La desocupació, els homicidis, els suïcidis, l’emigració, la infecció del VIH-SIDA, la deserció en l’educació mitjana i superior, la poca inclusió i obertura dels partits polítics, les escasses oportunitats laborals després de graduar-se a la universitat, etc .; és la trista realitat que afecta directament a milers de jovesL La prevenció del consum de drogues, embarassos no desitjats, la violència i la delinqüència, on els joves són les víctimes.

Una de les conseqüències, i potser la més repetida, és el “cercle viciós de la venjança, molts joves que en aquests moments estan en l’adolescència quan eren nens van haver d’enterrar el seu germà, un cosí, al seu pare o algun ésser estimat, que van ser víctimes de colles de barris etc.

Ara amb la capacitat de racionalitzar, de buscar i trobar els responsables, optant per formar part o donar suport als enemics dels que van marcar la seva infantesa, amb l’objectiu d’aniquilar.

En la ment i en els cors d’aquests joves està incrustada la set de venjança, d’odi, de ressentiment; molts ja van fer el que havien de fer, i es van fixar un nou estil de vida en contra de la societat. Una vegada més el cercle viciós de la venjança està activat en altres ments i cors infantils.

Cal que lluitem junts contra aquesta trista realitat, i que diàriament posem el màxim esforç en els nostres estudis, en el nostre lloc de treball, en la nostra església, en la nostra família, on sigui que s’estiguin desenvolupant com a joves, per evitar que se segueixi la venjança i que finalment trobin la pau veritable en la nostra societat i especialment en els nostres cors.

Perquè la joventut pot ser la millor etapa de la vida. En aquest període tindreu il·lusions, somnis, aspiracions, anhels i ideals individuals i col · lectius. També tindreu temors, indecisions, incerteses i confusions com qualsevol mortal. Però, hi ha factors i desafiaments que heu de tenir en compte en aquest període de les vostres vides. Entre ells, el vostre entorn, familiar, social, educatiu i fins i tot laboral i altres aspectes a tenir en compte.

Els mals amics o amigues t’oferiran plaers i diversions passatgeres, efímeres, volàtils, transitòries. Però, aquests minuts, dies o setmanes de perversió i descontrol, poden marcar la teva vida per sempre i fer fracassar el teu projecte de vida. Recorda sempre. Per collir, primer has de sembrar. Ningú ve per atzar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada