pujolLa jutge que investiga la fortuna de Jordi Pujol sospita que els diners podrien procedir “d’abusos” comesos durant els vint anys del seu govern. Per això, requereix urgència a Andorra a l’hora de cedir-li les dades bancàries sobre Marta Ferrusola, Mireia, Marta i Pere Pujol que va demanar al desembre. Justifica aquesta urgència pel fet que s’ha d’aclarir l’origen real dels fons. 

I és que la magistrada sospita que podrien provenir -diu textualment- “d’abusos en l’alta funció pública desenvolupada per Jordi Pujol i Soley com a màxim responsable de l’administració catalana durant més de vint anys”.

En el seu escrit, la magistrada remarca que el fet que la fortuna estigui fora d’Espanya i sigui opaca per a les autoritats espanyoles podria ser indicatiu que “forma part d’un circuit financer encaminat a dissimular el possible origen delictiu”.

La mateixa jutge ha rebut un comunicat de l’Agència Tributària amb dos missatges. El primer, que es paralitzin els expedients que Hisenda va obrir a Marta Ferrusola i tres dels seus fills mentre el cas estigui als jutjats. I el segon és que els tècnics d’Hisenda queden a disposició de la magistrada per si els necessita en les seves investigacions.

La família Pujol defensa que l’origen dels fons són un llegat del pare de l’expresident.

Text i foto: 324.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada