Reconeguda la paternitat d’un menor nascut per maternitat subrogada. Segons ha informat RTVA, el Tribunal Superior ha estimat la demanda d’exequàtur presentada per una parella per homologar una sentència del Tribunal Superior de Califòrnia del comtat de Los Angeles, en què s’estableix la seva paternitat.

El Tribunal Superior examina en la seva anàlisi la jurisprudència del Tribunal de Drets de l’Home, que no es fixa tant en els drets dels pares com en les conseqüències que tindria per al menor el fet de no acceptar la paternitat.

Així el Tribunal Superior assenyala que no hi ha dubte que la manca d’inscripció del menor en el registre civil podria generar una situació d’inseguretat jurídica, alhora que afectaria la seva identitat dins de la societat andorrana.

Argumenta que afectaria l’eventual adquisició de la nacionalitat, la filiació, els drets successoris i, fins i tot, la legalitat de l’estada del menor després de l’assoliment de la majoria d’edat.

El Superior sentencia, a més, que l’ordenament andorrà no conté cap norma expressa que no permeti el reconeixement de la maternitat subrogada, fet que per exemple sí existeix a Espanya o França.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada