La Justícia investiga si Meritxell Mateu hauria pogut cometre delictes de corrupció i tràfic d’influències en haver treballat i cobrat de BPA quan era consellera general durant la legislatura passada. En un aute de desglossament de la causa Landstreet, la batlle diu que semblaria que Mateu va fer de lobbista remunerada pel banc i per la multinacional Allianz.

La batlle Canòlic Mingorance ha dictat un aute de desglossament en què demana obrir una causa separada perquè s’investigui si l’exconsellera Meritxell Mateu va cometre els delictes de corrupció i tràfic d’influències. L’aute de la batlle, al qual ha tingut accés RTVA, es fa ressò de l’informe policial que constata que Mateu va cobrar 48.000 euros de BPA per tasques d’assessorament, no declarades ni cotitzades a la CASS. 

Però Mingorance va més enllà i esmenta els correus electrònics que es van fer públics entre Mateu i diversos directius de BPA, entre els quals s’assenyala l’exconseller delegat Joan Pau Miquel. Del contingut dels matexios, diu la batlle, “semblaria que Mateu va fer de lobbista remunerada per compte de BPA i la multinacional Allianz”. Al mateix temps, Mingorance deixa clar que els fets que es demanen d’investigar no tenen res a veure amb el blanqueig de diners.

Segons ha explicat Mateu a RTVA, per ara no té constància de l’aute. Es va dictar el 14 d’octubre i se’n desprèn que hi ha fins a tres informes policials sobre l’activitat de Mateu per a BPA. Precisament es demana que tot el que tingui a veure amb aquests informes es desglossi de la causa Landstreet. Cal recordar que la Justícia sospita que, des de la societat panamenya Landstreet, es pagaven primes no declarades a directius i gestors de BPA.

1 comentari

  1. C A N Ò L I C H s’escriu C A N Ò L I C H

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada