El jutge nord-americà James Boasberg ha desestimat la demanda dels màxims accionistes de BPA, els germans Cierco, contra el FinCEN. Considera que un cop retirada la nota del març del 2015 els accionistes majoritaris han obtingut l´alleujament que buscaven. Així, Boasberg dóna el cas per tancat i nega als Cierco l´accés a l´informe que va motivar la nota del FinCEN. La decisió es pot recórrer.

El jutjat del districte de Colúmbia que estudiava la demanda dels germans Cierco contra el FinCEN ha decidit no admetre-la a tràmit. Segons el memoràndum del jutge James Boasberg, al qual ha tingut accés RTVA, el fet que al febrer el FinCEN retirés la nota contra BPA deixa sense motius la reclamació dels màxims accionistes del banc. De fet, el jutge considera irrellevant la controvèrsia que hi va haver entre les parts i decideix tancar el cas.

Boasberg afirma que l´objectiu principal de la defensa dels Cierco era precisament que el FinCEN retirés la nota i la proposta d´accions o bé fes una declaració final. Amb la retirada de la nota, el jutge considera que han obtingut l´alleujament que buscaven. D´aquesta manera ignora la petició dels Cierco d´accedir a l´informe del FinCEN que va motivar la nota contra BPA, ja que segons el jutge només tindria sentit en cas de no haver obtingut l´alleujament mencionat.

Aquest seria el motiu pel qual els màxims accionistes del banc han decidit intentar obtenir l´expedient contra BPA mitjançant la llei de llibertat d´informació nord-americana. A més, tenen seixanta dies per recórrer la decisió del jutjat de Colúmbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada