La Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell ha celebrat aquest migdia la seva sessió ordinària a l’Ajuntament urgellenc per fer balanç de les actuacions policials durant l’any 2015 a la capital alturgellenca.

La sessió ha estat presidida per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, i on hi han participat els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guardia Civil.

Albert Batalla ha manifestat que “hem pogut constatar la bona feina i la coordinació entre tots, fet que es tradueix en una gran eficiència policial al nostre municipi”. “Un any més, ha subratllat l’alcalde urgellenc, podem tornar a afirmar que la Seu d’Urgell segueix sent una ciutat segura”. Aquesta afirmació es desprèn comparant la mitjana dels fets delictius que tenen lloc a nivell de Catalunya, que és de 70 per cada 1.000 habitants, amb la mitjana de la Seu d’Urgell, que és de 27.

De les dades objectives que se’n deriven de les diferents actuacions policials realitzades l’any a la nostra ciutat, hi destaca la disminució de l’1,6% dels fets delictius respecte l’any 2014.

Dintre dels fets delictius, s’han reduït els perpetrats contra les persones, però han pujat lleugerament contra els produïts contra el patrimoni. “Aquestes dades cal emmarcar-les dins d’una estabilitat, ja que en els darrers anys hi ha hagut una gran disminució dels delictes en general”, ha remarcat el responsable dels Mossos d’Esquadra.

Respecte als accidents de trànsit dins del municipi, la Seu d’Urgell també presenta una “progressió espectacular” a la baixa, segons ha informat l’inspector de la Policia Municipal de la Seu d’Urgell. Durant l’any 2015 es van produir 40 accidents, bàsicament tots lleus i sense cap víctima mortal. Aquesta dada segueix en la línia descendent dels accidents de trànsit a la nostra ciutat que des de l’any 2000 fins al 2015 s’han reduït en un 310%.

La prostitució en domicilis particulars ha estat una altra qüestió que ha abordat la Junta Local de Seguretat. Al respecte, ha quedat palès que es continua realitzant actuacions policials per minimitzar i reduir els problemes col·laterals que comporta a la convivència ciutadana.

Qüestionari Policial de Valoració de Risc

D’altra banda, en el marc d’aquesta reunió anual de la Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell, el cos dels Mossos d’Esquadra han donat a conèixer el Qüestionari Policial de Valoració de Risc que des del passat 1 de febrer s’aplica també a la nostra ciutat, sent una eina més per lluitar, a nivell de tot Catalunya, contra la xacra que representa a violència de gènere.

Amb aquest qüestionari es pot fer una valoració objectiva sobre el risc que una víctima de violència de gènere pateix una agressió física extrema, i estableix cinc nivells de risc: el no apreciat; el baix; el mitjà; l’alt I el molt alt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada