La Joves converteix Andorra la Vella en plaça de 9

La plaça Príncep Benlloch d’Andorra la Vella ha viscut aquest dissabte a la tarda una jornada històrica. Per primer cop, una colla castellera ha coronat un castell de 9. Ha estat la Colla Joves Xiquets de Valls, que ha carregat i descarregat, amb els nervis de tots els assistents, el 3 de 9 amb folre.

Diada castellera històrica la que s’ha viscut aquest dissabte.

En el segon intent i després de molts dubtes, i entre els nervis i l’emoció del públic, la Joves de Valls ha coronat el primer castell de 9 al Principat.

Andorra la Vella ja és plaça de 9. Ho ha aconseguit la colla Joves Xiquets de Valls, carregant i descarregant el 3 de 9 amb folre.

Ha estat en segona ronda i després d’alguns canvis i d’un primer intent en què la canalla ha reculat quan ja el tenien gairebé carregat. Abans ja havien completat el 4 de 8. La satisfacció de la colla ha estat màxima.

L’altra colla convidada a la diada de la festa major han estat els Castellers de la Vila de Gràcia, que han completat sense problemes els tres castells de 7 previstos.

Els amfitrions, els Castellers d’Andorra, també han carregat els tres castells de 6 que duien a plaça. La satisfacció més gran, però, ha estat una altra.

Fins avui, la torre de 8 era el castell més alt carregat a Andorra. A partir d’ara, els del Principat treballaran per aconseguir més diades com aquesta, tot i que el seu objectiu és un altre.

Centenars de persones han omplert la plaça Príncep Benlloch per ser testimonis d’una jornada castellera que quedarà per a la història.

Serà, de ben segur, un dels moments més especials de la festa major 2019, que viurà la segona nit de concerts amb Els Catarres i Pachawa Sound.