La joventut és una etapa molt important en cada ésser humà ja que és l’etapa on alguns tenen millor salut, gran creativitat, molt dinamisme i és on cada un és arquitecte del seu propi futur, ja que depenent de les decisions que prenguis així serà el teu futur

El trist de la situació és que hi ha moltes persones que avui en dia es queixen o es lamenten de no haver aprofitat la seva joventut, ja que en ella van decidir prendre camins que els van portar potser al fracàs en la seva família, estudis o fins al punt d’arruïnar els seus somnis.

Els joves haurien d’aprofitar al màxim la seva joventut i sobre les decisions que ara prenguin han de saber que trobaran molts obstacles. Són situacions que no aconsegueixen omplir les expectatives que la teva ànima busca.

Quants joves hi ha que pensen que gaudir la seva joventut és tenir sexe amb la majoria de persones que pugui o quants joves pensen que aprofitar la seva joventut és tenir la major quantitat de núvies. Molts joves pensen que aprofitar la seva joventut és caminar de disc en disc, o consumir substàncies que que portaran a la frustració o depressió a la seva vida.

Molts joves per tal de ser els més populars en el seu llocs d’estudi fan moltes coses només per agradar a les altres persones. Etc.

Tu pots ser el més popular al teu lloc d’estudi, pots tenir totes les noies que vulguis i pots ingerir totes les substàncies que puguis ingerir però això no vol dir que estiguis aprofitant al màxim la teva joventut. Tot això és una farsa que l’enemic ha volgut introduir en la ment dels joves per moltes generacions.

Cada un de nosaltres sabem si fins aquí hem aprofitat la nostra joventut o l’hem malgastat

Des de fa un temps venim veient, llegint i escoltant parlar de la ja famosa “onada d’inseguretat” o de la “violència generalitzada que vivim en molts països” i que “casualment” es vincula amb els joves. Sembla que de cop i volta els nostres joves, pel sol fet de ser això, “joves”, són els culpables de tots els mals que ens afligeixen. Des que ens llevem fins a les últimes hores de la nit estem gairebé obligats a consumir aquestes notícies malicioses de molts mitjans de comunicació que només busquen aterrir una mica més a la població.

Necessitem més coratge, valentia i decisió per creure en els joves i donar-los l’espai que mereixen en la nostra societat, al nostre país, en el nostre països, als nostres barris.

Hem de “posar en obres el que diem amb la boca” i brindar més oportunitats perquè els joves puguin ser protagonistes des de la reflexió de les seves pròpies necessitats, de les seves ganes i desitjos, de tot el seu potencial.

Doncs, cal que ens fiquem una miqueta més en el fang, que anem a la trobada amb els joves que ens estan esperant amb els braços estesos, alguns esperant una oportunitat en aquesta vida, però altres només amb una mà amiga i solidària que simplement els faci saber que poden tirar endavant, que són valuosos, que tenen drets i sobretot que són persones. Que ser jove és i poden creure i crear, que poden ser part, proposar i ser escoltats, que poden somiar i que aquests somnis no són meres utopies, que poden ser realitats.

Em vaig posar a pensar què passa per la ment i el cor dels nostres joves? Em vaig posar a reflexionar, com a mare de fills joves què passarà per la ment d’altres mares, d’altres pares, d’altres avis, etc. Intentem comprendre que no som illes i que el que passa al nostre voltant també ens passa i ens afecta a nosaltres. Em vaig posar a pensar que molts de nosaltres vam ser joves i que no tots vam tenir les mateixes possibilitats i oportunitats.

Crec que és ara el moment d’actuar per deixar de lamentar, és avui quan hem de deixar de banda mesquineses banals i culpabilitats racistes i aportar el nostre gra d’intel·ligència, de creativitat, de raó i cor i sobretot de compromís perquè veritablement sortim endavant entre tots. “Millor que dir, és fer” i no hi ha molt temps per perdre, perquè tots els nostres joves i els que vindran, tinguin el camí més fàcil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada