picurtLa mostra de cinema de muntanya Picurt comptarà novament enguany amb una jornada tècnica de temàtica pirinenca, en col·laboració amb l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). En aquesta ocasió el tema central serà l’aigua com a recurs i es durà a terme al llarg de divendres vinent, dia 27, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Sota el títol ‘L’aigua, un recurs imprescindible en les estratègies de futur pirinenques’, la jornada inclourà l’anàlisi de les polítiques de gestió d’aquest recurs, com més va més vital en l’escenari de canvi climàtic. S’hi presentarà iniciatives de dinamització territorial marcades per l’aigua, un àmbit en què el Pirineu compta amb el factor clau de ser el punt de partida de bona part de l’aigua dolça que es consumeix a tot el seu entorn geogràfic.

L’activitat començarà a les 10 del matí amb el sociòleg i cofundador de l’organització ECODES, Víctor Viñuales. També s’ha convidat Pedro Arrojo, professor de la Universitat de Saragossa i lider del concepte de “nova cultura de l’aigua”. De la seva part, Raül Marcos, membre de l’equip de recerca de la Facultat de Física de la UB, parlarà sobre els efectes del canvi climàtic.

A la tarda, es podrà escoltar el testimoni d’Eva Muñoz, portaveu del poble de Jánovas (Osca), expropiat per la construcció d’una presa, que va ser retornat als seus veïns després d’anys de lluita. L’enginyer urgellenc Ramon Ganyet parlarà dels usos esportius i recreatius de l’aigua; i Xavier Civit, coordinador d’Estacions de Muntanya de la Generalitat, analitzarà el nou panorama que ha d’afrontar el sector de l’esquí.

La jornada es clourà amb la projecció de dos films sobre l’aigua: Entre el cel i la terra i Water Tower.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada