La Jonca inicia les sessions de treball del Concert de Meritxell amb nous músics

La Fundació ONCA ha comunicat que el dissabte 12 i el diumenge 13 de maig s’inicien les sessions de treball de la Jonca amb motiu del Concert de Meritxell, que es durà a terme el diumenge 9 de setembre a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino.

La Jonca, dirigida per Gerard Claret, compta amb una formació de trenta-un músics, la meitat dels quals són del Principat, repartits en nou violins primers, nou violins segons, cinc violes i set violoncels, a més d’un contrabaix professional que hi col·labora per al concert.

Enguany s’ha convidat els estudiants més preparats de l’Institut d’Estudis Musicals del Comú d’Andorra la Vella a formar part de la Jonca fins a la propera convocatòria, prevista per al 2013. Aquesta iniciativa pretén obrir noves línies de formació i de preparació per començar a conèixer de prop el funcionament de l’orquestra.

Tal com es va fer els anys 2001, 2004 i 2005, el programa del Concert de Meritxell comptarà amb solistes de la mateixa formació. L’objectiu és oferir nous reptes als caps de corda de l’orquestra i als músics que estan cursant estudis superiors, i formar-los com a futurs solistes, àrea important per a la seva formació global.

Les sessions de treball seran de 10 a 14 h a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino. Els músics treballaran les obres sota la batuta dels caps de corda de l’ONCA: David Olmedo (violins primers), Pere Bardagí (violins segons), Anna Aldomà (violes) i Sylvie Reverdy (violoncels).

Les properes sessions es duran a terme els dies 6, 7 i 8 de setembre.

Programa

-Henry Purcell (1659-1695) – Suite per a cordes

– J. S. Bach (1685-1750) – Concert per a dos violins i cordes en re m (1r moviment). Solistes: Èlia Bastida i David Evilio Fonseca

– Piotr Illitx Txaikovski (1840-1893) – Pezzo per a violoncel i cordes. Solista: Carolina Bartumeu

– Lars-Erik Larsson (1908-1986) – Concertino per a viola (2n i 3r moviments). Solista: Laia Capdevila

– W. Amadeus Mozart (1756-1791) – Petita serenata nocturna

– Nino Rota (1911-1979) – El padrino (arranj. Robert Longfield)

– Jerry Bock (1928) – El violinista a la teulada (arranj. Herbert Baumel)

– Richard Rodgers (1902-1979) – Somriures i llàgrimes (arranj. John Wasson)

(Foto: Fundació ONCA)

 

TOTES LES NOTÍCIES