La JNC i PDC guardonen amb el Premi Estel 2016 al Club de caça i pesca de l’Alt Urgell

premi-estelLa  Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i el Partit Demòcrata Català (PDC) de l’Alt Urgell lliuraran el pròxim diumenge, 10 de setembre, el divuitè Premi Estel al Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell. El guardó s’ha decidit atorgar al col·lectiu “pel seu paper de la cura del territori a través de l’activitat cinegètica”. L’acte tindrà lloc a les 19 hores a la Torre Solsona.

Fa 75 anys que aquesta entitat de la comarca de l’Alt Urgell va començar el seu camí. Actualment compta amb prop de 500 socis i són els encarregats d’organitzar nombroses activitats esportives i socials a la ciutat, com el Trofeu Amistat de Pesca o la Trobada de Colles de Caça Major i Mostra de Gossos de Caça.

El Premi Estel va ser instaurat l’any 1999 per la Joventut Nacionalista de Catalunya i Convergència Democràtica Catalunya de l’Alt Urgell per tal de reconèixer la tasca de persones i col·lectius que treballen en el seu dia a dia en favor de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes. El col·lectiu comarcal del Partit Demòcrata de Catalunya ha agafat el relleu a CDC en l’organització d’aquest acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a la Seu d’Urgell.

Els guardonats en les anteriors edicions han estat l’escriptor Joan Obiols, l’associació Amics de la Sardana de la Seu, els Diables de l’Alt Urgell, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià, la Coral Caterva, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol, l’educador Francesc Moix, la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell, el dinamitzador cultural Josep Vilarrubla “Pep Diligent”, el músic acordionista Artur Blasco, la colla de bastoners de Peramola, el Taller Claror, l’Associació Llibre del Pirineu, Picurt, l’Assemblea Nacional Catalana, el dinamitzador cultural Ventura Canturri i la colla dels Caramellaires de Castellciutat.

El lliurament del Premi, que tradicionalment s’havia fet en el marc de la Diada Nacional, s’ha traslladat en les seves darreres edicions als dies propers a la diada atesa l’atapeïda agenda d’actes del mateix dia 11 i la coincidència amb els actes nacionals convocats per l’Assemblea i Òmnium Cultural. Com és habitual, després de l’acte hi haurà un posterior piscolabis de coca amb xocolata.