“La invitación” de Karyn Kusama – Ratonera

Pel·lícula triomfadora en la darrera edició del Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sitges, “La invitación” de la directora nord-americana Karyn Kusama, parteix d’un episodi de període de dol per la desaparició tràgica d’un fill per donar-li una imprevista i insospitada rebregada.

Tot arranca quan el pare, Will, acompanyat de la seva xicota, Kira, reben una invitació al cap del temps per retrobar-se a l’antiga casa familiar amb seva ex dona, Eden, rodejada de nous acompanyats, per certificar d’alguna manera l’extinció i superació del dolor per la pèrdua traumàtica del seu fill.

Lluny del terror fantàstic i a prop del terror que pot sorgir de la quotidianitat, el film s’endinsa en un format de thriller psicològic. Will, pare afligit que encara no ha superat el trauma de la pèrdua del fill, s’endinsa en una trama d’intriga i misteri a través dels equívocs, intuïcions i suposicions que sembla detectar en els seus hostes.

I comportant-se com un trastocat, un paranoic, Will creu que ha caigut en un parany, li sembla trobar-se atrapat en una ratonera, en què la seva ex-dona i amics fan gala de comportaments estranys propis d’una secta alienada.

Així la vetllada s’anirà empudegant d’una atmosfera enrarida i sinistre en l’escenari únic de la casa, una localització hermètica. L’ambient esdevé progressivament claustrofòbic fins a prendre un caire absolutament inesperat, demencial diríem. El desenllaç amaga un cop d’efecte final pertorbador absolutament sorprenent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.