El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2018 preveu una inversió directa a la demarcació de Lleida de només 43,8 milions d’euros. La xifra suposa un nou descens respecte dels 44,7 milions pressupostats inicilament el 2017. Una retallada que encara és més pronunciada si es compara amb els 78,5 milions del 2016.

L’Alt Pirineu queda al marge de les principals inversions contemplades en aquesta partida, que són per a dos trams de l’autovia A-14 a la plana de Lleida: 2,9 milions d’euros per al tram d’Almenar al límit amb l’Aragó i 4,8 milions més per pagar el tram Rosselló-Lleida, que de fet ja està finalitzat. També s’hi inclou 2,5 milions per desdoblar el tram Lleida-les Borges Blanques, 3 milions per a la construcció de les rotondes de Juneda i 1 milió per pagar la rotonda de Margalef, que ja està també enllestida.

Altrament, els comptes preveuen destinar a la demarcació més de 12 milions d’euros a actuacions de conservació de carreteres i vies estatals, dels quals prop de 2 milions són per a la millora del ferm de l’A-2. I en la línia dels anys anteriors, una part important de la inversió (3,6 milions) és per a obres del canal Segarra-Garrigues.

Inversions menors al Pirineu

Així, pel que fa específicament al Pirineu, la principal partida són 900.000 euros per als treballs inicials de la remodelació de l’N-230 entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha (que ha de reformar un tram de 45 km) i els 100.000 euros pel tram d’11,6 quilòmetres entre el túnel de Vielha i Aubert. Pel que fa al projecte de la variant de l’N-260 a la Pobla de Segur, Foment només hi ha consignat 50.000 euros. De la seva part, la societat estatal Paradores preveu invertir 650.000 euros a la remodelació del parador d’Arties.

Entre les actuacions previstes per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) a la demarcació, destaquen els 158.000 euros per a la conservació i manteniment de lleres públiques i 150.300 euros per a actuacions en infraestructures de regadiu.

Pel que fa a altres societats estatals, tornant a la plana de Lleida, aquest 2018 Renfe ha consignat 3,3 milions a diferents actuacions centrades a millorar les infraestructures, instal·lacions, sistemes d’informació i accessibilitat. En el cas d’Adif, la inversió prevista la demarcació és de 2.789.000 euros, i de 2.279.000 euros en el cas d’Adif-Alta Velocitat. De la seva banda, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports ha inclòs una partida de 100.000 euros per a la restauració de la Seu Vella de Lleida. Finalment, el Ministeri de l’Interior ha consignat una partida de 600.000 euros per a obres a la comissaria de la Policia espanyola a Lleida.

1 comentari

  1. Normal…
    Que queréis?
    Insultar pisotear boicotear a todo lo español, menos a la inversión…
    vaya vaya con tractorlandia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada