La intervenció a la zona de la Portalada avança a bon ritme

Les intervencions per millorar la seguretat a la zona de la Portalada, a Sant Julià de Lòria, continuen avançant amb bon ritme i s’espera que la retirada de rocs de la cubeta i la part interior del mur de protecció pugui acabar en els pròxims dies. Així mateix, ja s’ha començat també a treballar en la construcció de l’escullera de rocs i formigó que s’està construint per la part de dins i en el bombeig de l’aigua acumulada. D’altra banda, el mur de taulons ja s’ha començat a reforçar també amb una malla electrosoldada.

A més a més, la comissió encarregada de fer el seguiment de la zona de la Portalada, que inclou els ministres d’Ordenament Territorial i Justícia i Interior, tècnics dels dos departaments i geòlegs externs, ha decidit mantenir el nivell 3 de vigilància mentre hi hagi maquinària i personal treballant. El dispositiu de reforç implica una vigilància preventiva per part de Bombers i Policia durant les 24 hores.

No obstant això, sí que s’aixeca el nivell 3 a la zona nord de l’estacionament situat davant del centre comercial, perquè es considera que l’estabilització en aquest punt així ho permet. Per tant, els vehicles podran tornar a aparcar-hi com ho feien fins abans de les pluges de la setmana passada. Mentre duri la intervenció, el trànsit en sentit nord es desplaçarà al carril central.