La intensa calor desllueix la ‘borricada’ de Santa Coloma

La Festa Major de Santa Coloma ha comptat per cinquè any consecutiu amb una de les activitats més populars del poble, la borricada. Enguany però, l’activitat ha quedat una mica deslluïda. Un dels membres de l’organització de la Festa Major, Eric Cortés, ha lamentat que enguany no hi ha hagut massa participació, segons ell els motius han estat la forta calor i el fet que les festes del pobles caiguessin en cap de setmana. De fet, ha reconegut que dilluns 20, últim dia de la Festa Major, serà ‘quan vingui tota gent’. Malgrat tot, ha reconegut que ‘no estem desanimats’. I com cada any, l’acte s’ha celebrat als terrenys de la borda Mateu i ha comptat amb deu rucs, uns més mansos perquè hi poguessin pujar els menuts i d’altres més braus pels joves i adults.

La borricada de Santa Coloma, una de les activitats més populars de la Festa Major del poble, havia de començar aquest dissabte a les 17 hores però, la forta calor i un malentès, d’última hora, en la ubicació de l’acte han provocat que l’activitat s’iniciés una hora més tard del previst als terrenys de la borda Mateu, que han estat per cinquè any consecutiu l’escenari perquè els deu rucs que participen a l’esdeveniment traginessin grans i petits als seus lloms, fent-los caure per terra, en més d’una ocasió.

Enguany però, la festa no ha estat tan lluïda com en edicions anteriors. Un dels membres de l’organització de la Festa Major de Santa Coloma, Eric Cortés, ha lamentat que ‘aquest any no hi ha hagut molta gent’. Els motius serien segons ell, la calor i el fet que les festes del poble hagin caigut en cap de setmana. I és que creu que el dilluns 20, últim dia de Festa Major, serà ‘quan vingui tota la gent’, ha indicat Cortés. No obstant ha reconegut que ‘no estem desanimats’ perquè ‘mentre la gent de Santa Coloma s’ho passi bé no hi ha problema’.

A més, Eric Cortés ha destacat que celebrar la borricada als terrenys de la borda Mateu és una bona ubicació perquè queda arran de carretera i això fa que ‘pari molta gent i ens va bé, encara que no sigui de Santa Coloma’.

Els animals que han participat a la festa els porta una empresa de Fraga, Ganados Toribio, i la seva propietària, Verónica Ballarín, ha explicat que ja és una tradició venir a Santa Coloma per la Festa Major amb els rucs i fer ‘una mica de rodeo’. La responsable dels burros ha advertit que ‘els rucs no solen aguantar la gent per això cal que les persones que hi puguin sàpiguen muntar i aguantar-se’. Ballarín ha detallat que porten dos tipus d’animals ‘els més dòcils que són pels nens i els més forts pels grans’. No obstant, ha assegurat que un cop estan cansats ‘aprofitem perquè els petits puguin pujar-hi i passejar-hi una estona’.

De fet, a l’acte d’aquest dissabte la gran majoria d’assistents han estat infants i joves. Alguns hi han pujat primera vegada, mentre que d’altres ho havien provat en d’altres ocasions però, a la mínima que l’animal s’envelava han baixat abans no fos massa tard.

1 comentari

  1. A l´aquesta borricada no hi participa la sra. Ferrer i els seus Patapous? Ha!! Si!!! La sra. Ferrer, la Cònsol d´Andorra la Vella que se li acaba el mandat i com que no podrà tornar-hi, jugarà amb el Patapou per guanyar vots quan a ella li és igual a on es faci l´heliport!!! Ha si!!! La sra. que vol fer una coalició de centre esquerres per anar a unes generals…i al Patapou hi té molts vots…i volem una sra. que mira per ella i no per el país??? Au va, home!!!!! Temps al temps…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES