smart-citiesL’estudi ” De la ciutat intel·ligent als negocis intel ligents”, presentat recentment per CTecno, detecta les oportunitats de negoci per les empreses en l’àmbit de les Smart Cities.

Amb la intervenció de Jordi William Carnes, president de CTecno, Jordi Gríful, director general d’ Avanade i Josep Ramon Ferrer, gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica de l’ Ajuntament de Barcelona, recentment s’ha presentat a la Fira de Barcelona l’estudi coordinat per CTecno “de la ciutat intel·ligent als negocis intel ligents”, una anàlisi del concepte Smart City des de l’òptica del sector privat i institucional, que pretén detectar i descriure les oportunitats de negoci actuals i futures en aquest àmbit.

Jordi William Carnes ha posat èmfasi en l’oportunitat que el concepte de les Smart Cities dóna al sector TIC de proposar a les administracions solucions innovadores. “Internet i les Smart Cities són sí o sí un nou paradigma en el qual les empreses han de jugar un paper clau”, ha dit. Jordi Gríful ha posat èmfasi en el gran potencial que tenen les Smart Cities de generar nous negocis “a totes les indústries, no només a les TIC, que sàpiguen redissenyar els seus processos i innovar en les seves estratègies per anar cap a models col·laboratius i flexibles cap a les persones, buscant experiències d’ús atractives i individualitzades”. Josep Ramon Ferrer ha dit que “les Smart Cities tracten de facilitar la vida als ciutadans i alhora generar creixement econòmic” i que Barcelona com a ciutat s’ofereix a les empreses com a laboratori per aplicar solucions intel·ligent que millorin la vida de la gent “.

En el grup de treball han col·laborat, Avanade, Barcelona Digital (BDigital), els ajuntaments de Barcelona i Vilanova i la Geltrú, l’Associació Catalana de Municipis, l’associació l’associació Cios.cat, la Fundació Fòrum Ambiental, Barcelona Centre Logístic de Catalunya, l’empresa *Castinfo i Fira de Barcelona.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada