Desarticulada a Andalusia una xarxa de contraban que comprava el tabac a Andorra, Canàries i Gibraltar

La Guàrdia Civil ha detingut nou persones entre Sevilla i Tenerife que pertanyien a una xarxa internacional dedicada al contraban de tabac. Durant l’operació, que duia el nom de Platanera, s’han incautat més de 250 caixes de tabac amb uns 123.500 paquets a l’interior i 240.000 euros en efectiu. La mercaderia, segons informa l’agència Europa Press citant fonts de la Guàrdia Civil, era distribuïda principalment a Galícia i Andalusia. L’organització introduïa grans quantitats de tabac a Espanya procedent d’Andorra, Canàries i Gibraltar. Set dels detinguts ja han ingressat a la presó imputats per delicte de contraban i associació il·lícita, i a un d’ells se li imputa un delicte de tinença d’armes.

Durant la investigació, la Guàrdia Civil havia comprovat l’elevat nivell de vida dels caps de la xarxa amb residència i vehicles de luxe. Compraven el tabac a Andorra, Canàries i Gibraltar i després l’entraven a Espanya, a vegades per Portugal.

De fet, es tractava de diferents xarxes interrelacionades: dues d’importants i dues més de secundàries. El tabac acostumava a tenir ja un comprador, i la mercaderia romania molt poc temps en poder dels contrabandistes, cosa que dificultava la tasca policial.

La Guàrdia Civil va preparar un operatiu en el qual van participar 100 agents per dur a terme quinze registres simultanis en diferents localitats andaluses que van acabar amb la detenció de les nou persones, set de les quals ja han ingressat a la presó.

En aquest darrer any i en diferents operacions s’ha intervingut mercaderia valorada en més de dos milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.