La inclusió educativa, social i laboral, a les 2es Jornades de la Síndrome de Down

Aconseguir la inclusió educativa, social i laboral de les persones amb síndrome de Down. L’associació ASDA centra en aquest objectiu les segones jornades sobre la síndrome de Down que se celebren aquest cap de setmana. L’entitat lamenta la manca de presència institucional en els actes organitzats aquest any.

No és fàcil, però de mica en mica entitats com ASDA aconsegueixen conscienciar sobre els drets educatius i laborals de les persones amb síndrome de Down. I d’exemples n’hi ha força. Com la Meritxell Bueno, model de superació, que ha aconseguit el seu objectiu de treballar en el món dels mitjans de comunicació. Un cop finalitzada la seva formació, la Meritxell és auxiliar de plató a Lleida TV. Ella ho té clar, les barreres estan per ser superades.

Ella, juntament amb altres professionals, ha estat la protagonista de la taula rodona sobre inserció laboral i temps de lleure que va organitzar ASDA. Tan sols hi ha hagut un punt negre en una jornada rodona, la manca de representació institucional.

L’entitat aposta perquè hi hagi una formació professional adaptada i que les empreses tinguin incentius fiscals per contractar-ne els estudiants. Demà tindrà lloc la 2a marxa popular per a la síndrome de Down que espera superar els 300 inscrits.