La Massana ha donat el tret de sortida aquest divendres a la vintena edició d’Andoflora, amb la presència de les autoritats de la parròquia i també amb una àmplia representació del Consell General, el Govern i dels altres comuns. L’acte ha servit per fer un reconeixement públic als impulsors de la fira, l’any 1993, que va ser ideada per la desapareguda Unió Pro Turisme de la Massana, encapçalada pel llavors president Antoni Garrallà.

A més, el cònsol major de la Massana, David Baró, també ha volgut homenatjar a tots els excònsols que han contribuït a ampliar i millorar l’esdeveniment que s’ha convertit en ‘un símbol de la parròquia’. La principal novetat d’Andoflora són la gran quantitat d’activitats i espectacles que s’han organitzat per complementar-la i per celebrar el 20è aniversari. La vintena de paradistes que s’han instal·lat a la plaça de les Fontetes estan tots pendents del temps, del qual dependrà l’èxit de l’edició d’enguany.

La vintena edició de la fira Andoflora ha quedat inaugurada aquest divendres al migdia, i malgrat tractar-se d’un esdeveniment per donar la benvinguda a la primavera, l’acte ha estat marcat pel fred i fins i tot la neu ha fet un tímid acte de presència. El cònsol major de la Massana, David Baró, ha volgut fer un reconeixement públic a les persones que van crear la fira, ara fa 20 anys, i en especial ha volgut homenatjar el llavors president de la Unió Pro Turisme de la Massana, Antoni Garrallà, i a la resta de la junta d’aquells moments.

Baró també ha agraït a tots els cònsols des de la creació d’Andoflora el fet d’haver contribuït a millorar i potenciar l’esdeveniment, fins a esdevenir un ‘símbol de la parròquia’.

Enguany, la fira girarà al voltant de la celebració dels seus 20 anys, amb diverses activitats i espectacles per complementar la zona de parades. La directora de Cultura, Montse Checa, ha destacat que una de les novetats és el guarniment de diversos racons urbans pel centre de la parròquia a càrrec de l’escola de jardineria de la Massana. A més, al llarg del cap de setmana hi haurà tallers de galetes florals, de confecció de flors de feltre, exposicions fotogràfiques i actuacions teatrals i musicals amb Líquid Dansa, l’Esbart Dansaire i la GrossBand. De fet, el cònsol major ha indicat que la intenció és que tots els massanencs sentin seva la fira i que s’ha organitzat per tal que sigui el màxim de participativa.

La plaça de les Fontetes acollirà fins diumenge una vintena de parades de flors, productes de jardineria i horticultura, i també d’alimentació i sostenibilitat. Els paradistes consultats  han assegurat que estan totalment supeditats a la meteorologia, tal com ha indicat Josep Ramon Gonzàlez, que ha reconegut que ‘si fa bo, la gent surt, passeja i normalment compra, i sinó, haurem d’aguantar’. Igualment, la Fernanda també ha lamentat que de moment fa molt de fred i que això espanta els visitants, i ha afegit que els productes de més èxit són els geranis i les petúnies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada