impressio

El futur està en la impressió 3D. Molts són els que consideren que aquesta tecnologia és la que actualment té un major recorregut i els últims desenvolupaments demostren que aquesta idea no està gens desencaminada.

Cases impreses en 3D a la Xina i ara el que podria ser encara més trencador. Una empresa catalana anomenada 3D Biomedics ha desenvolupat un sistema informàtic que permet crear ex nihilo reproduccions exactes d’òrgans i ossos humans per a persones i animals. Les reproduccions es realitzen a partir d’una ressonància magnètica i un Tac per després ser enviades les imatges a la impressora.

L’empresa, formada per sis membres participa al IV Programa Empenta de la Generalitat.

Encara no es tracta de substituir òrgans reals danyats per òrgans de plàstic. El projecte d’aquesta firma catalana, té com a objectiu la impressió d’òrgans per a estudiants de medicina i veterinària en formació, substituint d’aquesta manera l’ús de cadàvers, sempre costós, per aquestes reproduccions.

De moment la firma es centra en els camps de traumatologia, ortopèdia, cardiologia, maxil·lofacial i cirurgia plàstica.

En resum una notícia doblement bona pel desenvolupament de la investigació autòctona i per l’avanç que aquest projecte suposa per a la innovació mèdica.

Per Tecnonews / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada