forum-efaLa 12a edició del Fòrum de l’empresa Familiar Andorrana enfoca aquest dilluns, des de tres perspectives diferents, la importància del talent dins el món empresarial. La presidenta de l’EFA, Cristina Viladomat, ha explicat en la inauguració del fòrum que ‘Andorra és un país amb les condicions favorables’ perquè les persones amb ‘tenacitat i vigor’ puguin prosperar, i ha volgut destacar ‘la importància del talent’ com a factor important d’impuls econòmic.

El conferenciant i fundador de l’empresa Seeliger y Conde, Luís Conde, ha explicat durant la seva intervenció que el talent es troba, sovint, ‘en la multiculturalitat’. Així, ha emplaçat als joves andorrans a ‘sortir fora, no per buscar feina, sinó per tenir una experiència de vida important i complementària a l’educació rebuda’. Segons Conde, la fórmula del talent es basa en ‘els valors i l’actitud apassionada’, i ha recordat que ‘abans amb estudis i idiomes se t’obria el mercat laboral’, però ara ‘tot i que són necessaris, no és suficient’. El caçatalents ha assegurat que ‘la gent que surt fora, al final acaba retornant si el país té a oferir’, i ha assenyalat que aquest és el cas d’Andorra.

Precisament l’últim conferenciant del fòrum i PhD en genètica molecular, Marcos Isamat, també ha recalcat la idea que ‘Andorra és un país amb moltes oportunitats laborals’, i ha assegurat que podria convertir-se en una zona on ‘implantar projectes empresarials vinculats amb les ciències de la vida’. Isamat ha comparat el cas andorrà al de Suïssa, que s’ha convertit ‘en un nucli molt important per a les empreses farmacèutiques’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada