bombetes

Si  hi ha una acció recurrent al llarg del dia és la d’encendre i apagar llums. Al despertar-nos, el primer que fem és donar-li al botó de l’interruptor i a partir de llavors les 16 hores aproximadament que ens mantenim desperts són un constant d’obrir i apagar bombetes.

No és estrany pensar que una de les activitats del nostre dia a dia en la que més energia es consumeix és precisament aquesta. És per aquest motiu que en els últims anys la indústria de la llum ha estat la que més ha avançat en matèria d’estalvi energètic.

Les bombetes halògenes van desaparèixer a Europa per donar pas a les llums de LED a 2012. El canvi és lògic perquè les segones estalvien entre un 70 i un 90 per cent més que les de gamma incandescent. A més d’això la seva vida útil és molt superior, i en alguns casos, les bombetes LED tenen un recorregut de 25 anys. L’únic problema: els diners que hem de desemborsar per obtenir una bombeta de qualitat.

És per això que a continuació ens fem ressò d’un article recentment publicat pel digital de notícies tecnològiques Portaltic en el qual s’explica com triar la millor bombeta per la nostra llar.

Entre els atributs que hem de tenir en compte en el moment de triar la nostra bombeta hem de pensar en la potència que a la caixa de l’objecte s’expressa en el consum que té la bombeta; la classe d’eficiència indicada amb lletres (de la A per a les més eficients); l’emissió de llum que és la capacitat d’il·luminació d’una bombeta; i el factor de potència, és a dir, la quantitat d’energia que la bombeta transforma en llum.

D’altra banda també hem de tenir en compte l’aparença que desitgem que tingui la nostra habitació il·luminada. Per a això caldrà tenir en compte la temperatura del color de la llum, l’índex de rendiment cromàtic i l’angle de llum.

Finalment només cal indicar un altre element a tenir en compte: els diners que invertim en comprar bombetes LED. Si canviem 10 bombetes de casa per bombetes d’alta eficiència energètica de gamma mitjana que costen 20 euros (hi ha bombetes que arriben a aconseguir preus de 60 euros) ens gastarem 200 euros, o el que és el mateix l’estalvi d’un any sencer a la nostra factura de la llum.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada