La importància de dormir bé per a la salut i estar en forma

Dona estirant els braços en aixecar-se del llit
Dormir és indispensable per a trobar-se bé a nivell psíquic i físic (iStock)

Dormir malament pot donar lloc a múltiples problemes de salut si aquesta situació es manté durant un llarg període de temps: alteracions en el pes corporal, estrès, falta d’atenció i concentració… i molt més. Hi ha qui creu que dormir bé únicament és un procés de descans de l’activitat física i mental, però la realitat és que durant les hores de son tenen lloc processos cel·lulars en tots els nivells, la qual cosa suposa una recuperació completa del cos humà.

Dormir li dona al cervell i al cos el temps que necessiten per a recuperar-se de l’estrès diari. Després d’un descans reparador, les persones s’aixequen amb energia i a punt per a prendre decisions. Dormir bé ajuda a sentir-se més optimista, més alerta, trobar-se bé físicament i a tenir una millor relació amb les persones. També és essencial per a combatre malalties.

No dormir prou fa que el cervell tingui problemes per a exercir funcions bàsiques, així com per a recordar coses o per a concentrar-se. De la mateixa manera que el cervell necessita dormir entre set i vuit hores per a recuperar-se, el cos també ho necessita. Descansar menys del temps recomanat pels professionals de la salut augmenta el risc de patir malalties com diabetis, malalties cardiovasculars o obesitat.

 

Per centromujer.republica.com 

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES