La importació de carburants disminueix un 3,6 al novembre respecte al mateix mes del 2012

carburantsLa importació de carburants durant el novembre s’ha situat en 14,54 milions de litres, el que suposa una disminució del 3,6% respecte al mateix mes de l’any anterior. Així ho ha fet públic aquest dimecres el Departament d’Estadística.

El mes de novembre s’ha tancat amb la importació de 14,54 milions de litres de carburant, el que es tradueix en una davallada del 3,6% respecte al mes de novembre de l’any anterior. Les partides que presenten variacions percentuals negatives són la gasolina sense plom, amb un 14,2% i el gasoil locomoció, amb un 16,9%. En canvi, el fuel domèstic registra una variació positiva del 19,3%.

Pel que fa a les dades acumulades d’aquest any 2013 la importació de carburants ha estat de 161,51 milions de litres, el que suposa una disminució del 2,6% respecte al mateix període de l’any anterior. El fuel domèstic presenta un augment del 3,5% mentre que la gasolina sense plom i el gasoil de locomoció registren una davallada del 6,4% i 4,8% respectivament, respecte al mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, les dades acumulades dels darrers dotze mesos, mostren que la importació de carburants ha estat de 180 milions de litres, el que suposa una variació percentual negativa del 2,6% respecte al mateix període de l’any anterior. El fuel domèstic presenta un augment del 2,7% mentre que la gasolina sense plom i el gasoil de locomoció registren una variació percentual negativa del 6,3% i 4,6% respectivament, respecte al mateix període de l’any anterior.