La importació de carburants creix un 10,8% al 2012

La importació de carburants ha crescut un 10,8% el 2012 respecte al 2011. Així ho ha revelat aquest dijous el Departament d’Estadística en un comunicat en el que posa de relleu que durant l’any passat es van importar un total de 184,37 milions de litres de carburant.

La importació de carburants durant el mes de desembre ha estat de 18,49 milions de litres, el que suposa un descens del -2,5% respecte al desembre de l’any anterior. En aquest sentit, tant la gasolina, com el gasoil de locomoció i el fuel domèstic, presenten un decrement percentual respecte el mes de desembre del 2011.

Pel que fa a les dades acumulades d’aquest 2012, s’han importat 184,37 milions de litres, que es tradueix en un increment del 10,8% respecte a l’acumulat de l’any 2011. En aquesta línia, les tres partides presenten un increment percentual respecte l’any anterior.

D’altra banda, la importació de carburants amb dades ajustades, és a dir, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any, presenta mensualment una disminució percentual en els darrers sis mesos. En aquest sentit, destaca el gasoil de locomoció amb increments percentuals iguals els darrers cinc mesos. El fuel domèstic es recupera aquest mes de desembre respecte els darrers sis mesos mentre que la gasolina sense plom disminueix percentualment els darrers quatre mesos.

TOTES LES NOTÍCIES