Aquest migdia s’ha presentat la imatge oficial i la programació de la Festa Major 2018 de la Seu d’Urgell, que se celebrarà del 24 al 28 d’agost, a càrrec de la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, juntament amb diversos tècnics municipals.

Respecte el cartell de la Festa Major d’enguany, que s’utilitzarà com a imatge del fulletó de butxaca i del llibret oficial, així com per altres suports de comunicació de la festa, Sílvia Iscla ha manifestat que “aprofitant que se celebraran els Special Olympics a la Seu i Andorra, hem volgut utilitzar una imatge on s’identifiqui el que som, una ciutat inclusiva, on tothom hi té cabuda. Una imatge que transmet el treball en equip, la suma d’esforços de tots plegats, així com les tradicions i els diferents públics de la nostra estimada Festa Major”.

A més a més, per a la Festa Major 2018 s’ha editat un vídeo promocional que pretén mostrar un petit recull de diversos actes que es porten a terme a la nostra festa.

Pel que fa a la comunicació de la Festa Major, un any més es podrà gaudir d’una aplicació per a mòbils, així com del web www.fmlaseu.cat, i les diferents xarxes socials com Facebook, twitter i instagram, on hi haurà tota la programació disponible de la festa i fotografies dels diversos actes festius.

Prop de 100 actes festius

Tal i com ha explicat la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la Festa Major 2018 proposa prop de 100 actes festius de tot tipus i per a tots els públics. “El programa d’actes és possible gràcies a la implicació i l’esforç de molta gent, en el qual fa molts mesos que hi estem treballant tots plegats”, ha remarcat Sílvia Iscla.

Els prop de 100 actes se celebraran 4 durant els dies previs a la Festa Major i la resta distribuïts durant els cinc dies de la Festa Major, concretament de divendres 24 a dimarts 27 d’agost. Iscla ha explicat que les propostes festives “són diverses, fidels a les nostres arrels i tradicions, amb activitats consolidades de fa molts anys i amb activitats noves que esperem que agradin”.

Pel que fa a les activitats culturals programades, hi destaquen per una banda el tradicional Teatre de Festa Major, el dijous 24, amb l’obra “Mc Guffin” amb Jordi Rios i Mònica Pérez, dirigida per Carlos Latre. Val a dir que enguany el teatre de Festa Major canvia d’ubicació i tindrà lloc al Palau d’Esports.

Una de les novetats d’enguany, dins de les activitats culturals, és un concert infantil de Damaris Gelabert, que també tindrà lloc al Palau d’Esports.

Respecte aquestes dues propostes, a partir d’avui ja es poden comprar les entrades a Turisme Seu i a Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Dissabte 26 d’agost, a la tarda, els urgellencs i visitants podran gaudir de l’actuació castellera de dues colles: els Castellers d’Andorra i elsCastellers de Santpedor. Per altra banda, la Colla de Geganters i Grallers de la Seu, el mateix dia, trauran els gegants a ballar amb les diferents colles convidades pels carrers de la ciutat.

Per sisè any consecutiu, diumenge 27 d’agost, a la tarda, es podrà gaudir d ela música tradicional amb la Taverna Folk en diversos actes programats.

Una altra novetat programada per aquesta Festa Major 2018 és l’espectacle teatral itinerant al carrer sota el títol Rum-rum trastos, diumenge a la tarda, a la plaça dels Oms.

Cal remarcar que en aquesta festa major hi haurà més de 10 actes infantils, entre ells, hi destaquen alguna novetat com circuit Scalextric, dissabte a la tarda a la plaça Joan Sansa, i un taller de bombolles de sabó que es realitzarà el dimarts al matí.

Per tercer any consecutiu hi programada també una activitat per a nadons de 0 a 4 anys, joc simbòlic i sensorial sota el nom de Happy Market, que tindrà lloc diumenge, a la tarda a la plaça Joan Sansa.

Per al públic adolescent s’han programat més de 12 actes com una sessió de piscina nocturna, que tindrà lloc el dilluns previ a la festa major; el virtual reality que inclourà làser tag, l’oculus vr i vidoconsoles programat dissabte, a la plaça Camp del Codina; el joc de pistes “Un antídot per Romeu”, dilluns a la tarda a la sala polivalent del centre cívic i la Festa Holly, el dimarts al vespre, entre d’altres propostes.

Cal remarcar que la gran majoria d’activitats infantils i juvenils programades són peticions del Consell Municipal d’Infants i el Consell Municipal d’Adolescents, els quals han participat al programa fent arribar demandes d’activitats per les seves edats.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada