La III reunió de coordinadors nacionals i de responsables de cooperació revisa el camí cap a la Cimera

Una reunió prèvia de Coordinadors Nacionals i de Responsables de Cooperació iberoamericans
Una reunió prèvia de Coordinadors Nacionals i de Responsables de Cooperació iberoamericans. Foto: Fundació Cimera Iberoamericana

La Secretaria Pro Tempore (SPT) d’Andorra i la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) compleixen amb l’agenda prevista, en el marc de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, amb la celebració de la III reunió de coordinadors nacionals i de responsables de cooperació. En aquesta trobada, els 22 representants dels països que conformen la Conferència Iberoamericana validaran el calendari d’activitats per al segon semestre del 2020.

Durant les dues jornades en què es desenvoluparà la trobada, els dies 6 i 7 de juliol, els participants mantindran el seu compromís per trobar solucions associatives pel que fa a la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19.

Aquesta reunió també servirà, tant a coordinadors nacionals com a responsables de cooperació, per reforçar i progressar en la seva tasca i fomentar les sinergies ja adquirides en acords previs. La identificació de prioritats estratègiques per tal de crear una planificació conjunta, promoure serveis comuns i establir una comunicació unitària són tres principis fonamentals per a aquests grups de treball.

El coordinador nacional d’Andorra, Jaume Gaytán, la responsable de cooperació andorrana, Gemma Cano, conjuntament amb la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan, seran els encarregats d’encetar la ronda de diàlegs, les conclusions dels quals es tindran en consideració durant la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern d’Andorra.