Superfície

98,20 km2

Situació

La ciutat, amb nom oficial Den Haag, es troba a l’oest dels Països Baixos, i és la tercera ciutat més gran per darrere d’Àmsterdam i de Ròterdam.

Població

Al voltant del mig milió d’habitants.

Curiositat

La Haia compta amb una notable comunitat mestissa indonesa i molts carrers porten el nom de llocs de l’antiga colònia de les Índies Orientals Holandeses. Holanda va perdre les possessions colonials el 1949.

Gastronomia

L’especialitat de La Haia són els ‘haagse hopjes’, uns caramels amb gust de cafè. La influència indonèsia en la gastronomia de la ciutat és evident.

Com arribar-hi

A la Haia es pot arribar per tots els mitjans: aigua, mar i aire. L’aeroport més proper és del de Ròterdam – la Haya, tot i que també hi ha enllaços directes amb l’aeroport de Shiphol.

La Haia és la seu de govern i administrativa dels Països Baixos, tot i que la capitalitat resideix a Àmsterdam. També és la residència de la reina dels Països Baixos, Beatriu I, que el proper dia 30 d’abril abdica en favor del seu fill Guillem Alexandre.

La ciutat també és una de les seus de l’Organització de les Nacions Unides i acull diverses organitzacions internacionals de renom, com la Cort Internacional de Justícia, la Cort Penal Internacional i l’Europol.

Aquesta elegant ciutat acull també gran quantitat d’edificis i llocs històrics. Podem començar pel Palau Huis ten Bosch, residència reial, ubicat al bosc de Haagse Bos. El centre neuràlgic de la política a La Haua és el Parlament de Biennhof, també un dels edificis arquitectònics més significatius de la ciutat. La seu es pot visitar.

Contrasta arquitectònicament amb el Parlament, l’Ajuntament, conegut com “l’edifici de gel”, un modern bloc dissenyat per l’estadounidenc Richard Meier el 1990. Aquest edifici, visitat aproximadament per unes 8 mil persones cada dia, allotja també la biblioteca pública i els arxius municipals.

En els entorns de l’Ajuntament, també poden visitar la sala de concerts Dr. Anton Philips, el teatre de dansa Lucent Danstheater, l’Església Nova, l’Spuiplein i el carrer comercial Spuistraat.

La Haia és també una ciutat de places, sis de les més populars de les quals es troben ubicades en el centre, a escassos deu minuts les unes de les altres. Podem esmentar-ne, aquestes: Binnenhof o complex del Parlament; Buitenhof, Plein, Plaats, Lange Voorhout i Grote Markt. Totes elles molt característiques i amb una intensa vida social.

Una de les rutes recomanades és la que discorre pels patis enjardinats de la ciutat. D’entre els més bonics es troben el de Hof Van Wouw, el Hof van Nieuwkoop i el Rusthofje

Un altre dels edificis representatius és el Palau de la Pau o Het Vredespaleis, que es va materialitzar gràcies a la col·laboració de tots els països del món.

També cal esmentar el Museu Municipal i l’edifici art déco que l’acull.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada