La Guàrdia Civil ha intervingut 738.200 euros a una parella de Barcelona que circulaven en un autobús de línia regular entre la Seu d’Urgell i Barcelona. La intervenció es va produir al municipi de Bellver de Cerdanya i suposa una de les intervencions de divises més important realitzada a Espanya.

Els diners interceptats estaven amagats en una maleta a l’interior de la bodega de l’autobús. Els propietaris de la maleta, un home de 74 anys i una dona de 70, veïns de Barcelona, van manifestar que els diners els pertanyien als dos a parts iguals. Per aquest motiu, els agents van aixecar les corresponents actes per la comissió d’infraccions a la normativa sobre blanqueig de capitals en superar la quantitat de 100.000 euros per persona que es regula amb l’objectiu de prevenir el blanqueig de capitals.

L’home i la dona van poder continuar el viatge, cadascun d’ells amb mil euros en concepte de mínim de supervivència, i la resta de diners va quedar a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.

La Guàrdia Civil recorda que en cas de moviments per territori espanyol amb una quantitat igual o superior a 100.000 euros o el seu contravalor en moneda estrangera, el portador ha de declarar, amb caràcter previ, els diners transportats a les dependències provincials de Duanes i Impostos Especials de l’Agència Estatal d’Administració Tributària.

Aquesta operació ha estat realitzada per efectius de l’Oficina d’Anàlisi i Investigació Fiscal de la secció d’especialistes fiscals de la Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada