guardia-civilLa  comandància de la Guàrdia Civil de Lleida ha aixecat durant els primers nou mesos de l’any més d’un centenar d’actes per infracció en aplicació de la normativa sobre blanqueig de capitals, per diners procedents d’Andorra i no declarats a la duana de la Farga de Moles. Una xifra que quasi dobla del mateix període de 2015, quan es va obrir 64 expedients. Això s’ha traduït en el decomís de més d’1’5 milions d’euros en divises, quan per les mateixes dates del 2015 la xifra no arribava a 1 milió d’euros. Pel que fa al contraban de tabac, el volum de paquets intervinguts en el que va d’any ha estat de 180.000, xifra superior ales 160.000 confiscats en el mateix període l’any passat, i que suma un valor total de 800.000 euros.

Aquestes són algunes de les dades que s’han fet públiques en el marc de la festivitat del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil. A la Seu, la caserna ha celebrat la data amb un acte a la Sala de Sant Domènec, precedit per una missa a la Catedral. El capità de la Companyia de la Seu, Luciano Antón, ha agraït l’assistència d’un gran nombre de representants d’institucions i entitats de la Seu i l’Alt Urgell, juntament amb membres d’altres cossos policials presents al Pirineu, com ara la Gendarmeria francesa, el Cos Nacional de Policia, els Mossos d’Esquadra, la Policia d’Andorra i la Policia Municipal.

Durant l’acte s’ha lliurat una condecoració especial al jutge d’instrucció i a la fiscal degana dels Jutjats de la Seu, en agraïment a la seva col·laboració en la resolució dels dos operatius principals en què ha intervingut els darrers mesos la Guàrdia Civil a la Seu, les operacions ‘Manchester 2’ i ‘Senglar’. Alhora, s’ha reconegut la tasca feta pels agents. També s’ha homenatjat un agent jubilat que va morir l’agost passat, a causa d’una llarga malaltia, i s’ha condecorat el tinent responsable de la duana per un acte de servei.

Sobre les dades d’intervencions de divises i tabac, Luciano Antón conclou que les xifres reflecteixen la feina que porten a terme els efectius de la duana de la Farga de Moles. Tanmateix, Antón ha volgut destacar que la tasca que fan no es limita al control del contraban, sinó que també treballen al llarg de tot l’any en àmbits com ara la preservació del medi ambient, el decomís d’armes o bé serveis humanitaris.

A l’acte celebrat a la seu de la comandància, a Lleida, la subdelegada del Govern espanyol, Inma Manso ha felicitat al conjunt d’agents que hi presten servei per ”haver aconseguit amb el pas dels anys que la gestió professional que els caracteritza, la feina eficaç i eficient en molts àmbits, així com un esperit lluitador capaç de superar els entrebancs, siguin els elements que defineixen el dia a dia de la Guàrdia Civil”. Manso ha advocat per “seguir treballant de forma coordinada i amb tota la col·laboració necessària” entre els diferents cossos policials.

Text i foto: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada