La Guàrdia Civil incrementa les inspeccions per detectar l’ús fraudulent de gasoil bonificat

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha rebut aquest dilluns l’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila, el qual li ha manifestat la preocupació existent a l’Alt Urgell per les inspeccions fetes per la Guàrdia Civil per detectar ús fraudulent de gasoil bonificat.

Inma Manso ha explicat a l’alcalde alturgellenc que la Guàrdia Civil, “com és habitual”, té programades una sèrie d’inspeccions per detectar infraccions a la normativa d’impostos especials relacionada amb l’ús fraudulent del carburant. En aquest sentit, ha concretat que l’any passat es van dur a terme a la província de Lleida 478 inspeccions i es va aixecar 13 actes d’infracció. Pel que fa a enguany, ja s’han fet 226 revisions en poc més de dos mesos i s’han aixecat dues actes d’infracció, una xifra superior a la del 2012.

Tanmateix, Manso ha transmès a l’alcalde de Ribera d’Urgellet un missatge de tranquil•litat i ha assegurat que la majoria d’inspeccions demostren “un elevat compliment de la normativa per part del col·lectiu de pagesos”. La subdelegada ha remarcat que la llei és “molt clara” i restringeix les tasques agrícoles que fan els tractors amb gasoil bonificat a feines pròpies i mai per compte aliè o per a un tercer. “Si es dóna aquesta circumstància, s’està cometent una infracció”, ha subratllat.

Els pagesos afectats per les actes d’infracció podran fer-hi les al•legacions pertinents dins la tramitació administrativa de l’expedient.