La Guàrdia Civil deté un presumpte terrorista de DAESH, veí del Pont de Suert, en col·laboració amb l’FBI


Agents del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil, sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció número 2 i de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, han detingut a Saragossa un nacional espanyol resident a la localitat del Pont de Suert (Lleida) com presumpte autor de delictes de terrorisme. El detingut desenvolupava presumptament una intensa activitat pro-gihadista a través d’internet, i tindria la intenció de desplaçar-se a zona de conflicte per a integrar-se a l’estructura encara activa de Daesh.

L’investigat desenvolupava una intensa activitat amb perfils oberts a diverses xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània, integrats en entitats propagandístiques vinculades al Daesh. A través d’aquests perfils difonia abundant propaganda gihadista sobre activitats terroristes dutes a terme a diferents escenaris, i sobre material per a la fabricació d’explosius.

Aquesta persona hauria fet un pas d’especial transcendència recentment, incloent-hi enregistraments on mostrava el seu total compromís amb els objectius de Daesh i jurava fidelitat a aquesta organització.

Durant la investigació ha estat fonamental la cooperació internacional amb el FBI, que ha exercit un rol important per a la identificació i neutralització del detingut. Aquesta persona té experiència en l’ús d’armes i explosius i ha mostrat una conducta violenta i agressiva amb els agents. En la detenció han participat la Unitat Especial d’Intervenció (UEI) i el Grup d’Acció Ràpida (GAR).

De la mateixa manera, durant el període de recerca s’ha constatat que el detingut adoptava múltiples mesures de seguretat.

Després de la detenció, els agents van procedir a fer diversos registres associats al detingut, per a recopilar les evidències de les seves activitats i aclarir completament els fets investigats tant a Espanya com a altres països. L’Audiència Nacional ha decretat el seu ingrés a la presó.

TOTES LES NOTÍCIES