contraban-tabacEfectius de l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Seu d’Urgell i de l’Oficina d’Anàlisi i Investigació Fiscal ( ODAIFI ) de la Secció d’Especialistes Fiscals de Duana de la Farga de Moles, han detingut un total de setze persones per suposats delictes de contraban i pertinença a grup criminal, havent intervingut tabac ros de contraban procedent d’Andorra, valorat en 49.437.50 €.

La investigació va començar a mitjans del mes de març , en tenir coneixement de la possible existència de diversos grups organitzats, que s’estaven dedicant a passar tabac de contraban des d’Andorra a Espanya, a través dels camins de muntanya, que uneixen la frontera hispano-andorrana, pel mètode del “farcell”.

El tabac, era posteriorment emmagatzemat a la Seu d’Urgell i en altres les localitats pròximes, des d’on es transportava i es distribuïa a diferents punts de la geografia espanyola.

Primer grup desarticulat

La nit del dia 28 de maig, l’Equip de Policia Judicial de la Seu d’Urgell, va procedir a la detenció als voltants del terme municipal de Montferrer i Castellbò ( lloc on finalitzaven el trajecte els farders) de ABL, espanyol de 31 anys, amb domicili a la Seu d’Urgell, en el moment en què pretenia introduir a l’interior d’un vehicle, la quantitat de 3.000 paquets de tabac ros de contraban que havia transportat en fardells per la muntanya des d’Andorra a Espanya, valorats en 14.100 €. Realitzat un reconeixement per la zona, es localitza un altre vehicle, que portava en el seu interior 2.000 paquets de tabac ros de contraban, valorats en 9.350 €; així com dos vehicles que eren presumiblement utilitzats pels autors com a suport dels anteriors, els quals queden també intervinguts pels agents.

Com a conseqüència d’aquesta actuació, i de les investigacions que s’estaven realitzant, els dies 29 i 30 de maig, es va procedir a la localitat de la Seu d’Urgell, a la detenció de vuit membres de l’organització, MNP, 37 anys, ARE, 40 anys; M.B.L. 35 anys, L.N.P, 29 anys; G.T.G. 34 anys; I.S.T.R. 32 anys, D.T.G. 38 anys, tots ells espanyols, i D.S. de nacionalitat Russa de 23 anys, veïns de la comarca.

Segon grup desarticulat

El següent grup es va desarticular el passat diumenge 1 de juny als voltants de la Duana de la Farga de Moles participant en aquesta ocasió components de l’Oficina d’Anàlisi i Investigació Fiscal ( ODAIFI ) de la Secció Especialistes Fiscals de la Duana de la Farga de Moles.

Sobre les 22:00 hores, es detecta la presència de tres persones que transitaven per un camí pròxim al recinte duaner de la Farga de Moles, amb la intenció d’introduir d’Andorra a Espanya, tabac de contraban, portant a l’esquena diversos paquets “fardells”, els quals després de ser identificats i comprovar que en els “fardells” portaven contraban de tabac, es va procedir a la seva detenció, procedint més tard i en la mateixa zona, a la detenció de quatre persones més, que tenien relació amb els anteriors . en aquesta ocasió els detinguts van ser un espanyol, un andorrà i 5 portuguesos.

Text i foto: Guardia Civil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada