La Guàrdia Civil desmantella un grup dedicat al contraban de tabac

Efectius de la Guàrdia Civil de la Secció Fiscal de la Seu d’Urgell, van procedir sobre les 22,30 hores, del passat diumenge 12 de maig, al comís  al quilòmetre 0’800 de la L-310, al terme municipal de Tàrrega, de tabac de contraban procedent d’Andorra.

Els 8.500 paquets de tabac comissatss, es trobaven a l’interior d’un vehicle marca Opel Vectra, ascendint el valor de la mercaderia a 36.022,50 euros.

La recerca es va iniciar fa aproximadament un mes, arran d’una actuació de la Policia d’Andorra, quan va procedir al comís de tabac extracomunitari a un ciutadà espanyol.

A conseqüència de l’anterior, es té coneixement que l’implicat estava realitzant les activitats de contraban de tabac, entre Andorra i Espanya, en col·laboració d’altres persones veïns de la Seu d’Urgell.

La recerca culmina quan sobre les 21,00 hores del dia 12 de maig, es detecta la presència del grup de persones i vehicles investigats, que van iniciar la marxa (tres vehicles en comboi) des dels voltants de la Seu d’Urgell, direcció a Lleida, moment aquest que s’inicia l’operatiu policial, en existir fundades sospites que transportaven tabac de contraban; sent localitzat i detingut un dels vehicles en el km 0,800 de la L-310, t.m de Tárrega.

Identificats els ocupants del mateix, acrediten cridar-se STR de 31 anys d’edat i a SES, de 27 anys d’edat, tots dos veïns de La Seu d’Urgell, en inspeccionar l’interior del turisme, es localitzen en el seu interior la quantitat de 8.500 paquets de tabac ros de diverses marques, valorades totes elles en 36.022,50 euros procedint-se a la detenció dels mateixos.

Com a conseqüència de les recerques, es procedeix igualment a la imputació el dia 13 de maig, de JEGA, de 24 anys i de JMJM, de 46, i el dia 14 de maig de VGA, de 28 anys, tots ells veïns igualment de La Seu d’Urgell, per la seva presumpta implicació en el grup dedicat al contraban de tabac.-

No es descarten noves detencions en relació als fets exposats.

Per tals fets es va procedir a instruir diligències per delictes de contraban (Llei Orgànica 12/95), Atemptat contra Agent de l’Autoritat, Contra la Seguretat del Tràfic i pertinença a Grup Criminal dels dos detinguts, que al costat dels mateixos van ser lliurades en el Jutjat d’Instrucció de Cervera, quedant tant el vehicle com el gènere  a disposició judicial.

 

 

TOTES LES NOTÍCIES