armesUn  total de 2123 armes de foc i armes blanques, que es trobaven dipositades per diferents motius en la Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil de Lleida, han acabat aquesta setmana, reduïdes a ferralla.

Efectius de la Guàrdia Civil de Lleida van traslladar aquestes armes fins una empresa siderúrgica, per donar-los la destinació de ferralla mitjançant el procés de fosa.

Entre les armes destruïdes hi havia 971 escopetes, 18 rifles, 30 carrabines, 44 pistoles, 46 revòlvers, 2 fusells submarins, 10 armes detonadores, 31 armes d’aire comprimit i la resta armes blanques.

Regularment, la Guardia Civil de Lleida procedeix a la destrucció de centenars d’armes que han estat intervingudes, bé per estar prohibides o per haver estat utilitzades en la comissió de fets delictius o infraccions administratives. A més, es destrueixen les armes que han estat voluntàriament dipositades pels seus propietaris per deixar de reunir els requisits exigits per a l’obtenció de les corresponents llicències d’armes i, que complerts els terminis reglamentaris, tampoc han estat adjudicades en subhasta.

Aquest any van ser un total de 265 armes de foc, les que es van quedar sense adjudicar en la subhasta celebrada a la Comandància l’octubre del passat mes de setembre. La legislació vigent atribueix a Guàrdia Civil les competències sobre el control i inspecció d’armes i explosius. A la província de Lleida hi ha més de 22.000 autoritzacions de divers tipus per poder tenir armes de foc (armes per a caça major, caça menor, tir esportiu, seguretat privada, etc.), les quals emparen més de 40.000 armes de foc.

La Intervenció d’Armes i Explosius és l’òrgan específic de la Guàrdia Civil, encarregat de realitzar les activitats derivades del exercici d’aquestes competències. A Lleida, a més de a la capital, existeixen diverses Intervencions d’Armes al servei del ciutadà, distribuïdes en les localitats d’Alcarràs, Bossòst, Tàrrega, Balaguer, Tremp, Seu d’Urgell, Solsona i la Farga de Moles.

Text i foto: GC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada