tabacLa Guàrdia Civil ha comissat tabac per valor de més de 76.000 euros en dues actuacions. L’actuació més rellevant, va tenir lloc diumenge passat dia 7 de setembre, quan  efectius de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de La Seu d’Urgell, van comissar n un total de 14.460 paquets de tabac de contraban procedent d’Andorra, valorades en 63.624 euros.

Els fets van ocórrer durant el matí del citat dia, quan els agents que realitzaven servei de vigilància fiscal per una pista forestal terme municipal d’Estamariu, van observar com circulava per la mateixa un vehicle marca Renault, matrícula espanyola.

Els agents, en sospitar que pogués transportar gènere de contraban, van procedir a donar-li l’alt, fent cas omís, fugint i abandonant el vehicle, donant-se el seu conductor a la fugida a peu, moment en el qual, quan s’intentava detenir al sospitós, un dels agents va resultar lesionat.

Reconegut l’interior del vehicle, es troba la quantitat de 14.460 paquets de tabac ros de contraban, valorades en 63.624 euros.

Si ben l’autor en aquest moment va aconseguir fugir, en la tarda d’ahir dia 8, en la localitat de La Seu d’Urgell, es va procedir a la seva detenció, tractant-se de D.F.J., de 50 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí d’aquesta localitat, imputant-li delictes de Contraban, Desobediència Greu i Atemptat a agent de l’Autoritat.

Per tot l’anterior, es van instruir diligències, precedint al decomís del tabac i del vehicle, que en unió del detingut, seran posats a disposició judicial.

Com a anècdota i amb la finalitat de “enganyar” als agents en un primer reconeixement visual extern de la furgoneta, portava en el seient davanter dret del mateix una cistella per recollir bolets, i donar així, l’aparença de ser un “boletaire” que estava per la zona.

D’altra banda, efectius de la Secció Fiscal de la Seu d’Urgell que realitzaven servei de vigilància fiscal pels voltants de la pista dels Plans de la Rabassa, al terme municipal de les Valls de Valira, es va observar com en la tarda del passat divendres dia 5 de setembre, dues persones creuaven la frontera entre Espanya i Andorra, portant a les seves esquenes, embalums de grans dimensions, coberts amb bosses de plàstic negres.

Després de ser interceptats, es va poder comprovar que transportaven en fardells un total de 3.000 paquets de tabac de contraban, valorades en 12.750 euros.

Identificades van resultar ser N.J.S.P., portuguès de 42 anys, veí d’Andorra, i J.A.P.J., portuguès de 48 anys, veí de Portugal.

Per tal fet es van aixecar dues actes d’aprehensió de Contraban (Llei Orgànica 12/95), quedant dipositat el gènere comissat a la disposició de l’Administrador de la Duana de la Farga de Moles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada