Efectius de la Guàrdia Civil de la Comandància de Lleida, van confiscar durant diumenge passat i procedent del Principat d’Andorra, un total de 4.349 paquets de tabac de diverses marques i 9.445 grs de picada, ascendint la valoració total del gènere a 18.316,15 euros.

Dels comissos fets , dos es van produir sobre les 11:00 hores del diumenge dia 17 de març, en l’Aeroport de Lleida-Alguaire, per efectius dels Llocs d’Alcarràs i Tàrrega, en trobar ocultes en l’equipatge de dues persones que embarcaven amb direcció al Regne Unit, la quantitat total de 120 paquets de tabac ros de contraban a una d’elles i 2.000 grs de picada a l’altra, sent el valor total del comissat 709 euros.

Els inculpats, ciutadans del Regne Unit, van acreditar cridar-se P.T., i A.B.J., respectivament.

La següent intervenció, va tenir lloc a les 19:30 hores del mateix dia en la Duana de la Farga de Moles, quan per components de la Secció d’Especialistes Fiscals, en inspeccionar un autobús de línia regular Andorra-Portugal, localitzen a l’interior de quatre maletes i tres bosses de mans, propietat de M.D.C.S.D.S., portuguesa de 61 anys, la quantitat d’1.229 paquets de tabac de contraban de diverses marques i 7.445 grs de picada de tabac, dividides en 299 borses/botis.

El valor total del gènere comissat en aquesta intervenció, suma un total de 5.757,15 euros.

Finalment, sobre les 21:30 del diumenge, en la N-145, a l’altura del km.6, terme muniicpal de Valls de Valira, per components de la mateixa unitat que l’anterior, en col·laboració amb components de l’Oficina d’Anàlisi i Recerca Fiscal (ODAIFI) de la Duana de la Farga de Moles, observen com un vehicle que els infon sospites de portar gènere de contraban, s’introdueix a l’interior d’un camí, l’accés del qual es troba tancat amb una cadena.

En arribar a la cadena, dues persones aixequen la mateixa i faciliten l’accés al vehicle, moment en el qual els agents s’identifiquen i procedeixen a la identificació de les mateixes, fugint aquestes camp a través, no sent possible la seva identificació.

A l’interior de la finca, pels agents, es localitza el vehicle, un Saab 95 de color fosc, trobant-se a l’interior del mateix una persona, S.F.D.S.O.C., de 44 anys i nacionalitat portuguesa.

Fiscalitzat el turisme, es troben en el seu interior, en quatre caixes embolicades de plàstic negre, la quantitat de 2.000 paquets de tabac ros valorat en 7.900 euros.

En el moment de realitzar el registre del vehicle, altres tres persones surten corrent en direcció al riu Valira, una d’elles portant tres embalums negres a l’esquena, que tot seguit deixa anar pel camí.

En aquests fardells, es localitzen la quantitat d’1.000 paquets de tabac de contraban valorades en 3.950 euros.

Realitzada una cerca de les persones fugides, es localitza a la persona que tiro els embalums, sent la mateixa, A.D.C.P., de 55 anys i nacionalitat portuguesa.

Per tals fets es van procedir a aixecar sengles Actes d’aprehensió de Contraban (Llei Orgànica 12/95), quedant dipositat tant el gènere comissat com el vehicle intervingut en una de les actuacions, a la disposició de l’Administrador de la Duana de la Farga de Moles (Lleida).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada