La Guàrdia Civil comissa més de 46.000 euros a cinc persones procedents d’Andorra

Dimecres passat dia 06 de juliol, efectius de la Guàrdia Civil que realitzaven servei fiscal sota la direcció de l’Administrador de la Duana de l’Agència Tributària, pertanyents a la Secció de la Duana de la Farga de Moles, i a l’interior del recinte duaner, van procedir al decomís d’un total de 46.605 euros, per la comissió de 5 infraccions a la normativa de Blanqueig de Capitals.

La primera de les dues intervencions, es va produir sobre les 10:15 hores, quan quatre components d’una mateixa família, (espanyols i veïns tots ells de Barcelona), A.B.D., home, de 85 anys d’edat, M.J.G.A, dona de l’anterior, de 79 anys d’edat; I.B.G., filla dels anteriors, de 37 anys d’edat i M.B.G., filla igualment dels anteriors, de 46 anys d’edat, pretenien introduir, entre tots, i sense declarar, la quantitat de 40.015 euros, portant cadascun d’ells la quantitat de 10.000 euros, a excepció de la primera de les filles esmentades, que portava 10.015 euros.

La segona intervenció, es va produir sobre les 18:00 hores del mateix dia, quan a J.D.M., home, de 56 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, conductor d’un vehicle marca BMW amb matrícula espanyola, pretenia introduir en territori nacional la quantitat d’11.590 euros.

Una vegada verificades les quantitats pels agents en les dependències de l’Agència Tributària i en presència de l’Oficial de Viatgers, es van procedir a aixecar sengles actes per la comissió de cinc infraccions a normativa sobre blanqueig de capitals (Llei 10/2010 de Prevenció de Blanqueig de Capitals i del Finançament del Terrorisme), en superar la quantitat que es regula en l’esmentada normativa.

Els infractors, van continuar viatge amb 1.000 euros cadascun, en concepte de “mínim de supervivència”, quedant la resta dipositada en la Duana de la Farga de Moles a la disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.

1 comentari

  1. “Xivatazo” dels bancs, home!! A sobre, pobre gent, els aconsellen malament… Es pot passar a Espanya fins a 9.999 €…. Els estalvis de la seva vida a la merda…. Una parella de 85 i de 79 anys… Quines ganes d’arruinar vides!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.