A les 11:25 hores d’ahir dijous 7 de març, per efectius de l’Oficina d’Anàlisi i Recerca Fiscal (O.D.A.I.F.I.), de la Duana de la Farga de Moles  observen a un vehicle marca BMW modelo 320, procedent d’Andorra, que circula per la carretera C-14, a l’altura del km.173, al terme municipal de Ribera d’Urgellet, ocupat per dues persones (un home i una dona), els quals infonen sospites als agents, tant per portar gènere de contraban com per portar una quantitat de divises superior a l’estipulada per Llei.

Una vegada procedit a la detenció del vehicle, els ocupants són preguntats per si, en procedir d’Andorra, tenen alguna cosa que declarar; aquests després de reconèixer que procedeixen del país veí, manifesten que únicament porten damunt 5.000 € l’home i 200 € la dona.

En mantenir els agents sospites de la veracitat de la declaració, procedeixen a un primer registre del vehicle, localitzant a l’interior del maleter, la quantitat de 80 paquets de tabac de diverses marques, valorades en 334,00 €.

Convidats conductor i ocupant a les dependències de l’Agència Tributària, es localitzen en una butxaca dels pantalons de l’home, J.J.R.A., de 63 anys d’edat i veí de Còrdova, la quantitat de 17.820 € i en una bossa de mà de senyora, propietat de A.D.L.T.S., de mateixa edat i domicili, la quantitat de 20.455 €, tots ells en metàl·lic.

Posteriorment i en realitzar un registre a l’interior del vehicle, es localitzen altres 40.000 € a l’interior de les butxaques de la jaqueta de l’home i 37.300 € a l’interior de les butxaques de la jaqueta de la dona, sent la quantitat total descoberta la següent: 57.820 € a J.J.R.A. i 57.755 € a A.D.L.T.S.

Cadascun d’ells va continuar viatge amb 1.000 €, en concepte de “Mínim de supervivència”, quedant la resta a la disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.

Pel citat fet, es van aixecar dues Actes per la comissió de sengles infraccions a la normativa sobre el Blanqueig de Capitals, Ordre *EHA/1439/2006 de 3 de maig, reguladora de de la declaració de moviments de pagament en l’àmbit de la prevenció del Blanqueig de Capitals i dues Actes d’aprehensió de Contraban (Llei Orgànica 12/95), quedant dipositat el gènere comissat, a la disposició de l’Administrador de la Duana de la Farga de Moles.

Aquesta intervenció de divises és la major que s’ha realitzat per part de la Guàrdia Civil de Lleida durant l’any actual.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada