La Guardia Civil comissa 338.000€ en tabac en la major operació dels últims anys (Vídeo)

La Guàrdia Civil ha confiscat a la Duana de la Farga de Moles, un total de 80.000 paquets de tabac ros de contraban procedent d’Andorra, valorats en 338.125 euros. El tabac anava ocult en dobles fons practicats en les parets del remolc i preparat per extreure’l mitjançant un sofisticat procediment

Els fets van ocórrer sobre les 18,00 hores d’ahir dia 25, quan a l’interior del recinte duaner els especialistes fiscals de la Guàrdia Civil revisaven l’entrada a Espanya d’un camió amb matrícula espanyola procedent d’Andorra.

El conductor del camió va declarar que el remolc del mateix es trobava buit, però l’agent actuant va sospitar que podria ocultar algun tipus d’efecte de contraban, per la qual cosa i després d’una anàlisi de risc, es va procedir a realitzar un control més exhaustiu de la carcassa del mateix.

Després de la revisió, retirant la tapa de tancament de la part anterior del semirremolc, es van descobrir unes cavitats en filera, on teòricament hauria d’anar l’escuma aïllant del remolc.

Aquestes cavitats, es troben equipades amb un sistema que permeten ser manipulades per allotjar en el seu interior cartrons de tabac al llarg de les parets del camió (laterals, inferior i superior), localitzant-se en el seu interior un total de 80.000 paquets de tabac ros de contraban procedent d’Andorra, valorat en 338.125 euros.

Aquest comís és el més important realitzat en els últims anys a l’interior del recinte duaner de la Farga de Moles.

Pel fet esmentat, s’han instruït diligències per un suposat Delicte de Contraban (Llei Orgànica 12/95), que juntament amb el detingut J.B.M., espanyol, de 45 anys i veí de Màlaga, han estat posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció de La Seu d’Urgell.

Es continuen les gestions per al total esclariment dels fets, no descartant-se més detencions en les properes dates.

2 comentaris

Comments are closed.