Efectius de la Guàrdia Civil que realitzaven servei fiscal sota la direcció de l’Administrador
de la Duana de l’Agència Tributària, pertanyents a la Secció de la Duana de la Farga de Moles, van procedir ahir al decomís d’un total de 134.300 euros, per la comissió de dues infraccions a la normativa de Blanqueig de Capitals.

La intervenció, es va produir sobre les 14:00 hores, quan R.M.G.F., home, de 73 anys d’edat, i M.I.M.P., dona de 72 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Premià de Mar, ocupants d’un vehicle marca Mercedes matrícula espanyola, van ser sorpresos a l’altura de l’estació d’autobusos de la localitat de la Seu d’Urgell amb la quantitat de 136.300 euros (68.400 i 67.900 euros respectivament), els quals es trobaven ocults en dues motxilles de mà que portaven els infractors.

Tots dos van manifestar, en relació a la procedència dels diners, no ser de la seva propietat, si bé van reconèixer haver-ho portat en petites quantitats des d’Andorra durant diversos dies.

Una vegada verificades les quantitats pels agents en les dependències de l’Agència Tributària i en presència de l’Oficial de Viatgers, es va procedir a aixecar sengles actes per la comissió de dues infraccions a normativa sobre blanqueig de capitals (Llei 10/2010 de Prevenció de Blanqueig de Capitals i del Finançament del Terrorisme), en superar la quantitat que es regula en l’esmentada normativa.

Els infractors, van continuar viatge amb 1.000 euros cadascun, en concepte de “mínim de supervivència”, quedant la resta dipositada en la Duana de la Farga de Moles a la disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada