Durant la passada setmana, efectius de la Guàrdia Civil de Lleida, amb destinació a la Secció Fiscal de la Seu d’Urgell i a la Secció de la Duana de la  Farga de Moles, van descobrir en 9 actuacions en matèria de moviments de mitjans de pagament, un total de 231.130 euros procedents d’Andorra.

La intervenció més important, va tenir lloc durant el matí del passat divendres 20 de març, quan efectius de la Secció Fiscal de la Seu d’Urgell, en realitzar una inspecció fiscal a un vehicle marca Volkswagen, en el km.177,500 de la N-260, al terme municipal de la Seu d’Urgell, van trobar ocults entre les pertinences dels seus dos ocupants, la quantitat de 72.000 euros.

Els infractors, van acreditar anomenar-se S.G.P.A, de 46 anys i J.M.D., de 27 anys, homes, de nacionalitat espanyola i veïns tots dos de València.

L’altra actuació rellevant, va tenir lloc ahir diumenge 22 de març, al matí, en realitzar en el km.177,500 de la C-14, t de Ribera d’Urgellet, una inspecció fiscal a un vehicle marca Dacia, matrícula espanyola, que procedia d’Andorra.

La conductora, M.R.C., de 68 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïna de Barcelona, portava 60.265 euros ocults a la guantera i en una motxilla.

Durant la setmana passada i a part de les actuacions indicades, per part dels efectius de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida amb destinació a les unitats citades, es va procedir a la intervenció d’uns altres 97.865 euros, repartits en unes altres 6 actuacions, a persones de nacionalitat espanyola, residents a Madrid i Barcelona principalment.

Després d’això, es va procedir a aixecar sengles actes per la comissió d’infraccions a la normativa sobre el blanqueig de capitals, en superar la quantitat que es regula en l’esmentada normativa.

Els infractors, van continuar el viatge amb 1.000 euros cadascun, en concepte “mínim de supervivència”, quedant la resta a la disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada