La grip supera el llindar epidèmic amb gairebé 200 casos en dues setmanes

El  Ministeri de Salut ha constatat que des de fa dues setmanes, la taxa d’incidència de la grip es troba per sobre del llindar epidèmic establert a Espanya aquesta temporada 2016-2017, que és de 55,68 casos per 100.000 habitants. Així, la penúltima setmana de l’any es van notificar 90 casos, cosa que representa una taxa d’incidència de 116,2 casos, mentre que l’última setmana de l’any es va arribar a una taxa de 122,6, amb 95 casos de grip notificats.

El total de casos notificats des que es va iniciar la vigilància, el passat 3 d’octubre, és de 222. D’aquests, 42 corresponen a infants de la franja d’edat d’entre 5 i 9 anys, seguits del grup d’edat entre 1 i 4 anys, amb 23 casos, i de la franja d’entre 30 i 34 anys, amb 18 pacients. La grip, a més, afecta més dones que homes, amb 122 i 100 casos respectivament.

D’entre tots els malalts, només hi ha hagut dos casos greus que han requerit hospitalització, un nen menor de 4 anys i una dona major de 64 anys. De les vuit mostres que s’han extret per a la vigilància virològica, es constata que 3 casos han estat provocats per rinovirus, 2 per grip A i un per coronavirus, mentre que les dues mostres restants han tingut un resultat negatiu.

La majoria dels casos han estat notificats pel servei d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, tot i que també s’han notificat pacients des dels centres mèdics del país.

Salut ha indicat que la taxa d’incidència és elevada i que és possible que el nombre de casos pugui anar augmentant, de forma moderada, durant les properes setmanes. Per tant, es recorda a la població que cal extremar les mesures de prevenció i higiene. En comparació amb els dos últims anys, l’epidèmia de la grip ha aparegut més d’hora en el calendari i encara no supera la taxa d’incidència que es va produir l’any passat, quan el gruix de casos es van produir entre la setmana 9 i 10 de l’any, superant els 145 casos per 100.000 habitants.

Dels 39 països europeus que faciliten dades, 10 han superat els llindars epidèmics. 21 països han notificat una activitat gripal d’intensitat baixa,15 han notificat intensitat mitjana, 2 han notificat una activitat d’intensitat alta i Finlàndia ha notificat una activitat gripal molt elevada.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada