La grip arriba al punt àlgid

Aquest any l´arribada de la grip s´ha endarrerit una mica i ja ha viscut el seu pic més alt la segona setmana de gener, amb 133 casos notificats. En total, en aquest hivern hi ha hagut 427 casos i 20 han hagut de ser hospitalitzats.

La setmana compresa entre el 8 i el 14 de gener ha estat la franja en què s’ha registrat la intensitat més alta d’activitat gripal d’aquest hivern, segons ha explicat el metge de capçalera Xavier Crespo.

En aquesta segona setmana del 2018 s’han notificat 133 casos, mentre que a la primera se n´ha tingut constància de 110. Des del 2 d’octubre, la incidència s’ha elevat a 427 casos, 193 homes i 234 dones.

Enguany s’han registrat menys de la meitat d’hospitalitzacions que en el mateix període del 2017. Crespo assegura que la virulència de la malaltia ha estat menor i molts dels casos s’han pogut resoldre a través del metge de capçalera. L’any passat van ser 44 persones i, fins al moment, aquest any s’han viscut 20 casos que han requerit ingrés hospitalari. D’aquests, 15 són pacients més grans de 64 anys.

Com assenyala el ministeri de Salut, encara ens trobem en fase epidèmica de grip i, per tant, encara poden aparèixer quadres i brots de la malaltia. Es recomana mantenir l’alerta i seguir les diferents pautes de prevenció.